Parlamentul votează astăzi, 5 decembrie, revocarea lui Niculae Bădălău din funcţia de vicepreședinte al Curții de Conturii

0
456

Camera Deptaţilor şi Senatul se reunesc astăzi, 5 decembrie, în şedinţă comună, pentru a vota revocarea din funcţie a lui Niculae Bădălău din funcția de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit a Curţii de Conturi, după ce fostul parlamentar PSD a fost arestat sub acuzaţia de luare de mită.

Conducerea Parlamentului a decis, marţi, 29 noiembrie, să dea un termen pentru raport până luni, la ora 12:00, în comisiile reunite buget finanţe, iar plenul comun se va întruni de la ora 14:00, pentru a vota cererile depuse de PSD şi USR privind revocarea din funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit a Curţii de Conturi.

Luni, 28 noiembrie, USR a cerut Birourilor celor două Camere ale Parlamentului, declanşarea procedurii de revocare a lui Niculae Bădălău din funcţia deţinută la Curtea de Conturi, după reţinerea acestuia de către DNA.

La scurt timp după aceasta și PSD prin purtătorul de cuvânt al acestuia, Ştefan Radu Oprea, a anunţat că social-democraţii au depus, către Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, o solicitare pentru declanşarea procedurii de revocare din funcţia de membru şi vicepreşedinte al Curţii de Conturi a lui Niculae Bădălău, suspectat de către DNA de dare de mită, deoarece nu a existat o demisie a acestuia.

Vom reveni după amiază, după terminarea ședinței reunite a Parlamentului în care se va vota revocarea fostului senator PSD, Niculae Bădălău.

(Jurnal)