Pare un cetățean simplu din comuna Daia. Cine este, de fapt, acest om…

0
1341

Cu doar câteva zile în urmă, mai mulți locuitori ai comunei Daia ne-au transmis faptul că, de o bucată bună de timp, conducerea Primăriei din Daia este ținta răutăților și atacurilor unui personaj din localitate: Dumitru Mărciulescu.

Luând legătura cu cei din conducerea instituției atacate de dăianul furios, aceștia ne-au precizat:

„Cei mai mulți dintre locuitorii comunei Daia cunosc profilul moral al lui Dumitru Mărciulescu și de regulă îl ocolesc pentru a evita neplăcerile pe care acest individ sinistru le poate provoca.

Au simțit pe pielea lor, oameni simpli, oameni din primărie și chiar preoții din comună de ce este în stare acest personaj machiavelic.

Numai secretarul general al comunei, o femeie onestă, cu respect față de lege, a avut parte de două reclamații într-o lună la comisia de disciplină pentru fapte existente doar în mintea acestui om.

Bineînțeles că aceste reclamații, ca și cele două plângeri formulate în instanță în acest an împotriva Primăriei, i-au fost respinse, individul eșuând în mod lamentabil.

Tot instanțele de judecată l-au plasat în acest an pe Dumitru Mărciulescu în postura care i se potrivește cel mai bine: aceea de infractor.

Astfel, “justițiarul închipuit”, acest Toma Alimoș al comunei a fost dovedit de instanță definitiv și irevocabil, ca un falsificator ordinar. Pentru infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată a fost condamnat la 6 luni de închisoare, cu amânarea pedepsei și punerea lui  sub supraveghere timp de 2 ani.  În fapt, la alegerile locale din anul 2016, Dumitru Mărciulescu a prezentat liste de susținători cu semnături false, pe acestea regăsindu-se chiar și persoane decedate.

Mai nou, individul și-a înființat o Asociație Civică a Comunei Daia, pe scurt ACC (nu are nimic în comun cu medicamentul eficient în tusea productivă), pe care o folosește doar ca paltformă împotriva Primăriei, contrar scopului și obiectivelor acesteia.

În privința semnăturilor celor cinci membri fondatori, avem serioase dubii referitoare la autenticitatea unora dintre ele, cunoscând predilecția deja dovedită a președintelui asociației (devenind de acum un nărav ) pentru astfel de fapte.

Mai mult decât atât, nu avem certitudinea că acțiunile împotriva primăriei, formulate de președinte în numele asociației, poartă girul membrilor fondatori (câți or fi aceștia).

În consecință, vom sesiza organele abilitate pentru a stabili dacă Dumitru Mărciulescu a meritat clemența  de a i se amâna pedeapsa închisorii cu termen de încercare de doi ani.”, au încheiat reprezentanții Primăriei Daia.

Mai mult, aceștia au spus că lucrurile nu vor fi lăsate așa, ci se vor adresa – cu o plângere penală – instanțelor de judecată. Și nu se știe cât de „moale” va fi situația lui Dumitru Mărciulescu, dacă, la final, se va alege cu o nouă condamnare, ce i-ar putea transforma „suspendarea” în „executare”.

(Jurnal)