Mirela Vaida, prezentatoarea emisiunii  ”Acces Direct”, aparținând  televiziunii ”Antena 1”, a anunțat zilele trecute că seria aparițiilor celor doi soți Stegaru, în cea mai audiată emisiune a lor, a luat sfârșit, astfel că după mai bine de 6 luni de la debutul Vulpiței și a lui Viorel, aceștia vor fi nevoiți să se reîntoarcă  la anonimat!

O emisiune ”pentru imbecili” … așa au caracterizat-o mulți dintre specialiștii din mass media, despre două personaje cu un IQ mai mult decât submediocru, a atras în doar 6 luni, milioane de vizualizări și la fel de mulți fani.

Iată încă o confirmare a faptului că …”mare este grădina Domnului”  și doldora de…”analfabeți funcțional”. Saga celor doi tineri sărăcuți cu mintea a reușit să acopere cele 6 luni de pandemie de până acum. Hârjonelile ingénue ale lui Viorel și ale Vulpiței, încurajate de o emisiune care întotdeauna a mizat pe emotivitatea telespectatorului, plecând de la sintagma românească: ”e mulți da’ proști”, au depășit toate recordurile de audiență previzionate la început de postul tv pomenit.

Ne este teamă să considerăm că milioanele de telespectatori de care aminteam mai sus, s-au regăsit în ”povestea întortocheată”  a celor două personaje, căci atunci ar trebui să conchidem că noi, românii, avem o mare problemă cu mentalul, mai ales cu orizontul nostru de așteptări (dacă mai avem așa ceva!).

Acum, că acest caraghioslâc telenovelistic al tandemului Vulpița și Viorel, a luat sfârșit, hai să vedem cui și cât a adus beneficii emisiunea în sine, dincolo de aura ei de divertisment.  

Așa cum anunța zilele trecute, Mirela Vaida, povestea celor doi tineri din Blăgești, (predestinat nume pentru domiciliul celor doi soți) nu este exclus, ca la cererea telespectatorilor să revină cât de curând. Bă ești prost? Bă ești nebun?

Făcând un bilanț al câștigurilor cuplului Vulpița și Viorel Stegaru, am spune că dincolo de celebritatea pe care au obținut-o, într-un timp record, au ajuns să lanseze pentru mulți un adevărat trend de conviețuire în doi… Ba chiar să se lanseze și în muzică, deși la acest capitol, cei doi sunt afoni!

Puțini știu însă că în timp ce telespectatorii căscau gura la tâmpeniile celor doi, banii veneau grămadă în contul tinerei din  județul Vaslui. Astfel, cei doi țărani din Vaslui s-au ajuns! În consecință, Veronica și Viorel Stegaru, au lăsat viața de la țară  mutându-se în Capitală.

Cum au reușit asta? Foarte simplu… Pentru o singură ediție la ”Acces Direct”, Vulpița primea nu mai puțin de 100 de euro. Faceți mai departe un calcul aritmetic, plecând de la faptul că  Vulpița a fost prezentă 5 zile pe săptămână, timp de 6 luni, la Acces Direct, cam câți bani au ajuns în conturile Vulpiței! La care se pot adăuga banii câștigați prin aparițiile soțului acesteia…

Sunt voci care susțin că apariția celor doi soți în emisiune le-ar fi adus acestora chiar și o locuință în București. În concluzie, în timp ce milioane de „gură cască”  le priveau fițele în studioul Antenelor, vasluienii făceau bani după bani. A fost ca și cum telespectatorii  puneau, cu fiecare oră de emisie, o cărămidă în plus, o fereastră sau o ușă la căminul celor doi…    

Oameni simpli, din județul Vaslui, cei doi au reușit încă odată să demonstreze că prin intermediul unor emisiuni cronofage (consumatoare de timp), ce nu ne folosesc la nimic, neavând vreun conținut educativ, juridic sau social, se poate crește audiența unui post tv (și odată cu aceasta, sumele de bani obținute pe publicitatea difuzată în timpii de emisie), băgând totodată în buzunar importante sume de bani protagoniștilor, în cazul de față lui Viorel Stegaru și năbădăioasei Vulpița.

Iată cine au fost de fapt adevărații beneficiari ai acestei emisiuni, bietul telespectator jucând, ca de fiecare dată, rolul perdantului, al celui care și-a irosit timpul inutil cu doi analfabeți funcțional.

Ar fi extrem de interesant de aflat ce se va întâmpla mâine cu cei doi blăgeșteni, când banul din conturi se va termina. Cum vor  reuși cei doi să plătească viața scumpă din Capitală, păstrând în  același  timp standardul social cu care se obișnuiseră cât timp au fost vedete de televiziune. Ăla DA, reality-show…! Probabil numai așa vom afla care este chintesența proverbului: ”Viața bate filmul!

(Florian Tincu)

Publicat pe 16 iulie 2020