Stare de urgență, stare de alertă, o nouă stare de alertă…acestea ar fi trebuit ca, în mod logic, să ducă la o scădere a apetitului de călătorie al românilor. Mai cu seamă că au fost – și încă mai sunt – destule state care fie sunt reticente în ceea ce privește primirea românilor pe teritoriul lor, fie impun anumite reguli turiștilor care le trec granița. Cu toate acestea, apetitul pentru călătorie al turistului român nu a scăzut nicicum în pandemie…

Datele furnizate de către conducerea Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte demonstrează că teama de coronavirus este mai mică decât dorința de călătorie.

În ultima perioadă, numărul cererilor procesate de către serviciul nostru a fost similar celui din aceeași perioadă a anului trecut, când nu existau problemele legate de SarsCov2. Altfel spus, media zilnică a procesărilor la nivelul serviciului giurgiuvean este de circa 60 de cereri, cifră, așa cum vă spuneam, aproape deloc modificată față de anul trecut”, preciza, pentru „Jurnal giurgiuvean”, șeful Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte, comisar-șef Paul Ancu.

De asemenea, acesta a mai ținut să amintească doritorilor de documente de călătorie peste granițele țării faptul că depunerea documentelor se poate face numai după o programare, prealabilă, on-line. Tot on-line poate fi verificat stadiul cererii de eliberare a pașaportului simplu, acestui procedeu fiindu-i dedicată o secțiune specială pe site-ul Instituției prefectului, la capitolul „status emitere pașaport”.

Toate persoanele care sunt programate trebuie să respecte ora de programare și să evite așteptarea suplimentară în spațiile destinate publicului. Accesul în locații în vederea depunerii cererilor de eliberare a pașapoartelor va fi permis doar solicitanților și, după caz, reprezentanților legali ai acestora, în baza programărilor online și a documentului de identitate, în original.
Persoanele care intră în incinta instituției sunt obligate să folosească dezinfectantul pentru mâini aflat în spațiul special amenajat.
Se interzice staționarea în incinta (curte și clădire) mai mult timp decât este necesar pentru depunerea/ridicarea documentelor.
Accesul persoanelor în sediul serviciilor publice comunitare este permis cu 5 minute înaintea orei stabilite prin programarea online”, a ținut să reamintească șeful Serviciului Pașapoarte Giurgiu, Paul Ancu.

(Jurnal)