Directorul general al grupului farmaceutic american Moderna Inc, Stephane Bancel, consideră că pandemia de coronavirus ar putea lua sfârșit peste un an de zile.

Dacă vă uitați la extinderea capacităților de producție la nivelul întregii industrii în ultimele șase luni, suficiente doze ar trebui să fie disponibile la mijlocul anului următor astfel încât toți locuitorii planetei să poată fi vaccinați. De asemenea, doze suplimentare vor fi posibile dacă va fi nevoie”, a declarat directorul Moderna.

De asemenea, directorul a mai spus ca vaccinarea ar urma să fie în curând disponibilă chiar și pentru copii.

Cei care nu se vaccinează se vor imuniza natural, pentru ca tulpina Delta este foarte contagioasă. În acest fel vom ajunge într-o situație similară cu cea a unei gripe. Poți fie să te vaccinezi și să ai o iarnă fără probleme, fie să nu te vaccinezi și să te îmbolnăvești și posibil chiar să ajungi la spital”, a menționat Stephane Bancel.

Peste un an începând de astăzi, cred ca da”, a spus șeful Moderna.

Directorul general a spus, de asemenea, că guvernele trebuie să aprobe doze suplimentare pentru persoanele care au fost deja vaccinate pentru că pacienții cu grad mare de risc care au fost vaccinați în toamna anului trecut vor avea nevoie, „fără îndoială”, de o nouă doză. Doza suplimentară va fi identică cu originalul în acest an.

În prezent testăm variante de vaccin optimizate pentru tulpina Delta. Acestea vor forma baza pentru dozele suplimentare din 2022. Testăm de asemenea o variantă Delta plus Beta, următoarea mutație care potrivit cercetărilor este posibilă”, a spus directorul Moderna.

Grupul farmaceutic susține că vaccinul lor are o eficiență de 94,5%, potrivit rezultatelor ultimei etape a studiilor clinice (faza a 3-a).

(Jurnal)