Celebrul cartier din Amsterdam, ”Cartierul Roșu”, doldora de bordeluri, a fost  redeschis zilele acestea, însă  nimic nu va mai fi  ca înainte. Gazdele, adică prostituatele, trebuie să respecte reguli mult mai stricte de protecţie sanitară. Şi pentru clienţi sunt impuse măsuri speciale de siguranţă.

Și astfel celebrul cartier din Amsterdam începe să se reanime. În timpul carantinei, fetele au rămas fără bani și nimeni nu le-a oferit șomaj…”ethnic”!  Deși prostituția este legală în Olanda, guvernul nu a alocat subvenții și acestui sector. Multe și-au racolat însă clienții online, expunându-se riscurilor.

Acum cluburile s-au redeschis, dar există anumite reguli pe care toată lumea trebuie să le respecte. Sărutul, spre exemplu, este interzis.

Felicia Ana are 34 de ani, este româncă și este una dintre lucrătoarele din ”Cartierul Roșu”. Ea conduce  sindicatul breslei denumit simbolic ”Felinarul Roșu”,  care a impus noul regulament.

Fetele sunt testate periodic, iar clienții trebuie să facă dovada că nu au niciun simptom, atât ei cât și cei alături de care locuiesc. Fiecare lucrătoare este înregistrată la camera de comerț locală și plătește impozit pe venit și alte taxe.

Olanda a legalizat prostituția acum 20 de ani. Din datele oficiale reiese că în prezent, în Amsterdam lucrează 7000 de fete.

(Jurnal)