Până la această oră, 19 pacienți sunt internați cu Covid 19 la Spitalul Județean Giurgiu

0
203

Conform situației centralizate și actualizate privind situația epidemiologică la nivelul județului Giurgiu, la data de 08.09.2021 avem în izolare instituționalizată sau spitalizate un număr de 31 de persoane, dintre care 12 persoane sunt spitalizate la Bolintin Vale şi la Spitalul de Pneumoftiziologie Izvoru.

Am dorit să știm situația privind numărul persoanelor internate la Spitalul Județean Giurgiu și pentru aceasta am luat legătura cu directorul spitalului, doctorul Dragoș Chivu care ne-a comunicat printre altele că „la data de 8 septembrie, în Spitalul Județean Giurgiu se află un număr de 19 persoane internate și un număr de 18 persoane suspecte care sunt internate în unitatea de primiri urgențe (UPU) a spitalului județean, așteptând rezultatul testului Covid.

La ora realizării acestui articol (11.50), dintre cei 18 suspecți, au fost confirmați un număr de 8 persoane, care vor decide, în funcție de starea sănătății, dacă vor rămâne sau nu spitalizați”.

Tot directorul spitalului ne-a mai comunicat că „o parte dintre cei deja internați au nevoie de oxigeno-terapie, dar că starea lor nu necesită mutarea în secția ATI”.

Din păcate, Spitalul Județean Giurgiu nu are secție specializată ATI Covid, cazurile grave necesitând transferul către spitale specializate COVID.

(Jurnal)