După cum ne preciza, recent, directorul Direcției de Asistență Socială Giurgiu, Viorica Bănescu, cereri pentru ajutorul de încălzire mai pot fi depuse până cel mai târziu 20 martie 2019, pentru ca giurgiuvenii cu venituri mici să mai poată beneficia de acest ajutor.

La data documentării noastre, la DAS Giurgiu erau înregistrate un număr total de 1172 de cereri, după cum urmează: 197 pentru încălzirea cu lemne, 108 pentru cei care utilizează energia electrică la încălzirea locuinței, 541 pentru cei care beneficiază de energie termică în sistem centralizat și 326, pentru cei care folosesc gazele naturale.

Pentru acordarea ajutorului cu energie termică, limita venitului mediu net lunar pe membru de familie este de 786 lei în cazul familiilor şi 1.082 lei în cazul persoanei singure.

Limita venitului net pe membru de familie este de 615 lei

Pentru acordarea ajutorului cu gaze naturale, energie electrică, precum şi cel cu combustibili solizi sau petrolieri, limita venitului net pe membru de familie este de 615 lei atât în cazul familiilor cât şi în cazul persoanei singure.

Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică se acordă doar în situația în care acesta este principalul sistem de încălzire utilizat., ne preciza directorul DAS, Viorica Bănescu.

(Jurnal)