Vă adresez aceste rânduri ,pentru că mă „doare”.mă doare indiferența prefectului și primarilor din nordul județului Giurgiu!mă refer aici la tratament oncologic în nordul județului Giurgiu!în speța spitalul Bolintin Deal (n.r. – este, de fapt, vorba despre spitalul din Bolintin Vale) și o doctoriță bine întenționată.restul: pacienți ținuți afară,chiar dacă sunt temperaturi cu -!.o cămăruță miraculoasă și ” făcătoare de minuni”.trece cu greu stadiul de baracă!.mulțumim dna doctor și în rest :multe mulțumiri suedeze!”. Astfel sună postarea pe facebook a unui giurgiuvean, Nicolae Pantazi, nemulțumit de faptul că pacienții din nordul județului, care au nevoie de tratament oncologic, sunt nevoiți să aștepte cu orele în frig.

Pentru a lămuri situația, ne-am adresat directorului Spitalului Orășenesc Bolintin Vale, Lucian Horhotă, care a declarat:

Așa este, spațiul este destul de mic. Dar, din păcate, pacienții ar trebui să vină pe baza unor programări, însă mulți dintre dumnealor nu le respectă, venind și în afara acestora. Oamenii vin de prin sate, cum mai vorbesc cu vecinii să îi ajute cu transportul. În aceste condiții, noi facem așa: doctorița stă programul ei normal, în schimb asistenta, care efectuează și chimioterapie, și rețete și alte documente, rămâne de multe ori și până seara târziu. Așa îi mai spațiem. Mulți vin grămadă, și nu avem ce face.

oncologie giurgiu

Din nefericire, spațiul ăsta este, nu am altul. Atunci se mai crează între ei dispute sau mai știu eu ce nemulțumiri. Noi le mai permitem, atunci când sunt mai mulți, pentru a nu sta în frig – mai ales că zilele acestea ați văzut ce temperaturi am avut – îi lăsăm să intre într-o clădire alăturată, unde este mai adăpost și este mai cald, până când le vine rândul la tratament.”, a mai spus directorul Spitalului, Lucian Horhotă.

oncologie intrerior giurgiu bolintin

De altfel, aceasta ar fi o situație ce se va încheia în scurt timp, deoarece, în cadrul unei discuții anterioare purtate cu managerul spitalului din Bolintin Vale, acesta ne spunea că, sprijinit de Primăria Orașului, ar urma ca, în curând, să demareze o serie de lucrări de modernizare și chiar de construire a unui nou spital, modern și cu dotări la standardele cerute, pentru toate secțiile aflate, la acest moment, în Spitalul Orășenesc din Bolintin Vale.

Cu puțin timp înainte de finalizarea materialului, primarul orașului Bolintin Vale, Daniel Trăistaru, spunea că va încerca aducerea, în perimetru, a unui container pentru secția de oncologie.

„Se află depus la CNI un proiect pentru extinderea clădirii spital, iar din primavară va începe Proiectul de reamenajare Ambulatorul Vale unde este alocat spațiul necesar pentru oncologie și pentru terapia chimio.”, a mai precizat primarul Daniel Trăistaru.

(Jurnal)