În timp ce Ministrul Sănătății anunță o creștere a numărului de adeverințe false de vaccinare, polițiștii verifică déjà un număr de 370 de adeverințe de vaccinare despre care se crede că ar fi false.

Sunt persoane care plătesc ca să nu fie vaccinați. Și astfel apar tot mai multe suspiciuni în legătură cu persoane care ar fi putut să primească adeverința de vaccinare fără a fi imunizate.

Fenomenul, numit „vaccinare la chiuvetă” , presupune ca doza de vaccin se fie aruncată, iar persoana să primească adeverința fără să fie vaccinată. În acest sens, Ministrul Sănătății,  Ioana Mihăilă , spune că autoritățile s-au sesizat deja.

Noi suntem în legătură cu organele de cercetare și în momentul în care primim informații de emiterea de certificate false de vaccinare sesizăm poliția și acele structuri din sistemul de stat care trebuie să investigheze. Nu avem până acum o evidență clară cu câte certificate false au fost semnalate”, a spus Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății.

La Spitalul Victor Babeș din Timișoara,  polițiștii au deschis o anchetă. Medicul Voichița Lăzureanu spune că cei care recurg la astfel de metode își pun în pericol sănătatea.

„Ne gândim că forma de boală pe care o face, va fi una ușoară și atunci trimiți omul acasă, să ia tratament acasă, în ideea că sigur nu va face o formă severă de boală, iar forma de boală pe care o va face va putea să fie una severă sau critică, într-un timp foarte scurt, astfel încât să nu mai ai timp să intervii și să decedeze omul”, a explicat Voichița Lăzurean, medic infecționist.

(Jurnal)