Pacienţii cât şi conducerea Spitalului Giurgiu sunt disperaţi: Întregul sistem de sănătate din judeţul Giurgiu dispune de doar un singur diabetolog!

1
390

Spitalul-judetean-de-urgenta-GiurgiuAşa cum publicaţia noastră a remarcat în mai multe rânduri, insuficienţa personalului medical la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu se resimte tot mai mult, odată cu nemulţumirea pacienţilor, care sunt puşi în situaţia de a nu avea, efectiv, cui se adresa în cazul în care au o problemă de sănătate.

O astfel de situaţie ne-a fost semnalată de curând de unul dintre cititorii noştri, care ne spunea că unicul medic din cadrul Secţiei Diabet Nutriţie şi Boli Metabolice de la S.J.U. Giurgiu, este Gelu Popescu şi că  atunci când acesta este plecat din localitate, pacienţii sunt nevoiţi ulterior, datorită programărilor, să aştepte chiar şi câte 6  luni pentru a beneficia  de consultaţii şi respective pentru a li se elibera scrisorile medicale necesare procurării medicamentelor.

Contactată în acest sens de către jurnaliştii publicaţiei noastre, managerul Spitalului, dr. Elena Dinu, ne-a declarat:Domnul doctor Gelu Popescu este, în această perioadă, în concediu legal de odihnă. Există însă doi medici înlocuitori, dr. Micu şi dr. Preda, care au autorizare să prescrie reţeta de insulină la scrisoarea dată de dr. Popescu. Antidiabeticele orale pot fi prescrise şi  de medicii de familie, la fel, cu scrisoarea medicală, iar pentru consultaţii noi, în perioada aceasta, pacienţii  se pot adresa în Capitală,  Institutului Paulescu. Altă soluţie din nefericire deocamdată nu există.. Vă daţi seama că şi eu sunt disperată, pentru că acest medic rămâne  singurul specialist diabetolog din  întregul judeţ… Întrebată dacă există posibilitatea angajării unui nou medic pe această specializare, dr. Dinu ne-a precizat că un asemenea  post a fost scos la concurs, dar că nimeni nu s-a prezentat. Domnia sa ne mai preciza că există totuşi posibilitatea ca în curând un medic rezident să lucreze aici, însă nu se ştie precis data când acesta se va prezenta la Spitalul din Giurgiu.

Teodora N.

1 COMENTARIU

  1. Asa se intimpla de citiva ani cu bolnavii de diabet o boala care are nevoie de foarte multa atentie nu sa stai ore intregi pentru un rind scris pe o hirtie ne mai trebuie inca 2-3medici aici in oras nu sa plece bolnavii la Bucuresti pentru ca pina acolo oricind se poate face o criza .Speram sa ne ajutati si sa nu mai asteptam luni si pina la urma sa ajungem sa asteptam chiar si un an pentru 3cuvinte.Va multumim.