Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Organizatorii festivalului „Lumină din lumină” vă invită la spectacol la Ateneul „Nicolae Bălănescu”

Organizatorii festivalului „Lumină din lumină” vă invită la spectacol la Ateneul „Nicolae Bălănescu”

0
Organizatorii festivalului „Lumină din lumină” vă invită la spectacol la Ateneul „Nicolae Bălănescu”

Consiliul Județean Giurgiu prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Giurgiu în colaborare cu Consiliul Local al Primăriei municipiului Giurgiu prin Centrul Cultural „Ion Vinea” organizează duminică 29 mai, ora 17:00, la Ateneul „Ion Bălănescu” festivalul național interconfesional de muzică corală religioasă „LUMINĂ DIN LUMINĂ”.

Am întrebat-o pe Carmen Pețanca, organizatoarea acestui festival câteva informații despre evenimentul ce se va desfășura zilele acestea la Ateneul „Nicolae Bălănescu”.

La acest festival sunt invitate 12 coruri ortodoxe și adventiste care vor prezenta, fiecare, câte trei lucrări corale de natură religioasă. Festivalul este adresat corurilor de amatori, de toate vârstele și este unul noncopetitiv. Ne bucurăm de prezența unor coruri care au mai participat și în anii trecuți, dar și a unora care sunt la prima participare. Corurile sunt din diverite localități ale țării: Cernavodă, București, Curtea de Argeș, Ploiești, Brăila, Cernica, Trestieni, Giurgiu, dar și din Bulgaria de la Ruse”.

Fiind un festival de amatori, la final, toți participanții vor primi diplome și plachete de participare”. Sunteți așteptați în număr cât mai mare la acestă sărbătoare a muzicii religioase”, ne-a mai precizat profesoara Carmen Pețanca.

Mai trebuie precizat faptul că intrarea la acest festival este LIBERĂ.

(Ana Magheru)

VREMEA

Giurgiu
cer fragmentat
12 ° C
12 °
12 °
47 %
2.8kmh
54 %
vin
12 °
sâm
20 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
15 °