Conform celui mai recent bilanţ, numărul infecţiilor cu noul coronavirus a ajuns la 118.000 la nivel mondial!

Boala virală COVID-19  a făcut ravagii în cel puțin 114 țări și a ucis mai mult de 4.200 de persoane este acum oficial o pandemie, a anunțat miercuri Organizația Mondială a Sănătății.

Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a declarat miercuri 11 martie: Am făcut o evaluare, iar situaţia generată de Covid-19 poate fi caracterizată drept pandemie (Epidemie care se extinde pe un teritoriu foarte mare, cuprinzând mai multe țări, continente – n.red., „Aceasta este prima pandemie cauzată de un coronavirus”, a precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) are criterii stricte pentru definirea unei situaţii de pandemie. În general, se ajunge la această situaţie în cazul epidemiilor răspândite pe multe continente şi dacă există un grad mare de răspândire la nivel internaţional şi în comunităţi.

În privinţa măsurilor care ar trebui luate într-o astfel de situaţie, unităţile medicale trebuie să fie pregătite pentru un aflux mare de pacienţi, să facă stocuri de medicamente antivirale şi să avertizeze populaţia despre situaţie.

Din păcate în farmaciile din România nu se mai poate găsi nici măcar spirt. La Giurgiu, miercuri seară farmaciile arătau ca supermarketurile înainte de sărbători. Măști de protecție NU, soluții antibacteriene NU, spirt medicinal NU, nici măcar banala vitamină C…

Mulți dintre cetățeni spun că acum chiar suntem la mâna lui Dumnezeu și că nu ne rămâne decât să ne protejăm cu ce putem/ avem prin case și să ne închinăm, rugându-ne pentru imunitatea noastră față de acest ucigător virus ce pare  tot mai mult a semăna cu ciuma sau holera, datorită virulenței sale, nemaiîntâlnită până acum  . 

(Jurnal)