Consumatorii casnici de electricitate de peste 300 kWh ar putea beneficia de plafonarea tarifelor la un leu / kWh, potrivit unui amendament la OUG 27 /2022, care lăsa circa un milion de abonați la discreția variației prețurilor de piață obținute de furnizori.

OUG 27 este acum la comisiile din Camera Deputaților, pentru a fi transformată în lege, după ce a trecut de Senat. Un amendament introdus deja arată că și pentru clienții cu un consum mai mare de 300 kWh, se va plafona prețul, la un leu/kWh, preț final, cu toate taxele incluse, potrivit e-nergia.

Consumatorii casnici care au avut, anul trecut, un consum mediu lunar de peste 300 kWh, constituie singura categorie de consumatori de energie electrică ce plătesc energia la prețul pieței. Și consumatori non-casnici beneficiază de plafonarea la 1 leu / kWh, iar marii industriali de scheme de sprijin.

OUG 27/2022 prevede plafoane de preț de 0,68 lei/kWh pentru consumatorii casnici care anul trecut au avut un consum mediu lunar de până la 100 kWh, și de 0,8 lei pentru cei cu un consum mediu lunar cuprins între 100 și 300 kWh.

(Jurnal)