Joi, 16 februarie, începând cu orele 18.00, Orchestra de suflători ”Valahia” din cadrul Centrului Cultural ”Ion Vinea” din Giurgiu va susţine un concert educativ pentru aproximativ 200 de elevi de clasele V-VIII ai Şcolii Gimnaziale ”Academician Marin Voiculescu” din municipiu.

Va fi un concert în cadrul căruia le vom vorbi elevilor despre sunet şi proprietăţile sale – durata, înălţimea şi timbrul – capitole incluse de altfel în programa lor şcolară. Astfel, copiii vor avea parte de o lecţie de muzică atât teoretică, cât şi practică, într-o atmosferă diferită faţă de cea de la ore”, ne-a precizat managerul Centrului, prof. Virgil Peţanca.

Această serie de concerte este o replică actuală  a ceea ce făcea marele Leonard Bernstein  între anii 1958-1972, la postul de televiziune CBS. Este vorba de  un număr de 53 de episoade intitulate „Young people’s concerts”, în  care Bernstein explica muzica clasică, marile capodopere-pe înţelesul oricui, cu ajutorul exemplelor concrete interpretate de Orchestra Filarmonicii din New York.

Menţionăm că evenimentul face parte din seria concertelor educative susţinute de Orchestra de suflători ”Valahia” pentru elevii din municipiul Giurgiu.

(Teodora Nicolau)