Opt miliarde de lei vechi, pagubă pentru GEP Giurgiu,  ”bilanţul”  incendiului de pe ”Valea lui Gheorghiţă”

0
417

gep3Un eveniment aparent banal – un incendiu de vegetaţie uscată – a avut consecinţe nedorite, care îi afectează pe foarte mulţi giurgiuveni, dar mai ales pe distribuitorul de căldură Global Energy Production S.A. Giurgiu.

Nu sunt mulţi cei care ştiu faptul că, în incendiul (care a fost stins după aproape o oră şi jumătate de muncă) au căzut „victime” ţevile de transport agent termic aparţinând Global Energy Production SA (GEP). 

gep1„Din păcate, avem de suferit din cauza incendiului de duminică, 5 martie. Flăcările ne-au afectat circa 120 de metri liniari de conductă de transport, în sensul că a ars în întregime izolaţia acestor conducte. Vorbim despre două fire (tur şi retur), astfel că valoarea pagubei se ridică, la o primă evaluare la circa 6 – 8 miliarde de lei vechi. Aceasta este evaluarea doar pentru lucrările de reparaţie”, a declarat, pentru „Jurnal Giurgiuvean”, directorul GEP SA, ing. Sorin Cepraga. 

De asemenea, acesta ne mai preciza faptul că pierderile de temperatură pe reţea vor fi considerabile, deoarece distanţa este destul de mare, iar lucrări de reparaţii vor putea fi făcute doar la vară, când nu se mai furnizează agent termic către populaţie. 

„Un fel de noroc, dacă îi putem spune aşa, îl reprezintă faptul că nu mai sunt temperaturi extrem de scăzute afară, şi că perioada până la care mai furnizăm, către populaţie, agent termic, este pe final. Discutăm aici despre circa o lună şi jumătate rămasă, dar pierderea tot pierdere se numeşte”, a mai precizat Sorin Cepraga. 

(O. C.)