00-penitenciarul-giurgiu-465x390Opt deținuți de la Penitenciarul Giurgiu au refuzat miercuri 13 iulie, hrana, după ce marți seară toate persoanele private de libertate din unitate s-au manifestat zgomotos, bătând cu diverse obiecte în grilajele de la camere, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranță Giurgiu, Bogdan Roșu.

Acest incident se petrece la doar o săptămână după ce un grup de deținuți ai Penitenciarului au dat foc unor hârtii pe care le-au aruncat pe geamurile cametrelor în care sunt încarcverați, după ce o televiziune centrală a comentat îndelung condițiile precare din majoritatea penitenciarelor din România, acuzând suprapopularea acestora.

  În acest context probabil,  după cum ne  preciza  Bogdan Roșu, de miercuri 13 iulie,  la prânz, un număr de opt deținuți din cadrul Penitenciarului au refuzat hrana  sub diverse motive personale, nu de colectivitate sau din motive referitoare la condițiile de detenție. El ne mai spunea că deținuții  s-au manifestat zgomotos marți seară , bătând cu diverse obiecte în grilajele de la camere ,  timp de aproximativ 20 de minute,  situația a fiind gestionată însă cu calm de către personalul aflat la serviciu fără a fi nevoie de suplimentarea acestuia. 

Purtătorul de cuvânt a mai  precizat că deținuții de la Penitenciarul Giurgiu invocă în mod generic condiții mai bune de detenție, însă  „fără a specifica în mod  concret, la ce se referă revendicările lor.

(Jurnal)