Spitalul-judetean-de-urgenta-GiurgiuCa în fiecare an, sau la fiecare sărbătoare mai mare, şi în duminica Floriilor, secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu a fost solicitată, medicii şi asistentele muncind „în plin” în această zi.

Conform informaţiilor primite de la dr. Bogdan Samoilă, purtătorul de cuvânt al SJU, numărul prezentărilor în UPU a fost de 111, poate puţin mai mare decât într-o zi obişnuită.

„Dintre acestea, am avut 22 de internări, nu am avut come, nici stopuri cardio-respiratorii sau decese. Ca evenimente ieşite oarecum din comun, vorbim despre două accidente rutiere, din fericire fără urmări foarte grave. Primul, a fost un bărbat de 39 de ani, din Băneasa, cu mici contuzii, care a refuzat, de altfel, internarea în spital. Cea de a doua victimă care s-a prezentat în UPU ca urmare a unui accident a fost un bărbat de 44 de ani, cu fractură completă de membru inferior, cu multiple plăgi pe faţă, care, de altfel, a şi fost transferat la o secţie de Chirurgie Plastică într-un spital din Capitală”, a precizat Bogdan Samoilă.

De asemenea, în UPU au ajuns şi opt persoane aflate în stare de ebrietate, primul care a „semnat condica” fiind, la ora 9 dimineaţa, un tânăr de 19 ani, din comuna Izvoarele, aflat în stare avansată de ebrietate. Un alt caz oarecum amuzant, legat tot de o persoană aflată în stare de ebrietate, a fost o bătrână de circa 75 de ani, din Toporu, care a afirmat că a avut nevoie de ajutorul medicilor din Urgenţă după ce a consumat, la ziua unei vecine…un pahar de vin.

„În concluzie – a mai afirmat medicul Bogdan Samoilă – situaţia în UPU a Spitalului Judeţean nu a fost una extrem de agitată, poate unde nici sărbătoarea nu a fost cu prea multe „dezlegări”. Sperăm însă ca giurgiuvenii să înţeleagă, şi de Paşti, că excesele, de orice fel, nu sunt bune, şi nu fac decât să aglomereze, la un moment dat, fără rost, atât UPU, cât şi celelalte secţii din Spital!”

(O.C.)