08-consultant-17-605xÎncepând de luni, Camera Consultanţilor Fiscali din România a dat startul înscrierilor pentru examenul de consultant fiscal.

De aceşti consultanţi depinde într-o mare măsură cum va arăta bugetul fiecărei familii de români în ceea ce priveşte impozitul pe gospodărie ce se află în prezent în stare de proiect. La acest moment ar fi nevoie de 35.000 de profesionişti, în condiţiile în care există doar vreo 6.000. Fostul preşedinte al Camerei Consultanţilor Fiscali atrage atenţia că este puţin probabil ca într-un an să poată fi acoperit deficitul de experţi, chiar dacă salariile promise, de până la 10.000 de lei, sunt extrem de tentante.

În acest context Camera Consultanţilor Fiscali organizează examen de atribuire a calităţii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent în Bucureşti, în data de 24 iunie 2017, un prilej şi pentru giurgiuvenii ce îndeplinesc criteriile impuse, de a ocupa un post bine remunerate.

Înscrierile la examen se fac în perioada 22 mai – 9 iunie 2017 pe site-ul: www.ccfiscali.ro, iar dosarele se depun – în aceeaşi perioadă – direct sau se transmit, prin servicii poştale cu confirmare de primire, la adresa str. Alecu Russo nr.13-19, et.4, ap.9, sectorul 2, Bucureşti.

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:

Potrivit art. 4 alin. (1) din OG nr.71/2001 privind organizarea şi exercitarea activităţii de consultanţă fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, candidaţii la examenul de atribuire a calităţii de consultant fiscal trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

– să fie licenţiaţi ai unei facultăţi cu profil economic;

– să aibă o experienţă profesională de minimum 5 ani, dintre care minimum 3 ani în una sau mai multe dintre următoarele activităţi:

– elaborarea, avizarea, aprobarea sau aplicarea legislaţiei fiscale;

– administrare fiscală;

 – elaborarea sau aplicarea reglementărilor contabile;

– activitate financiar-contabilă;

– activitate didactică universitară în domeniul finanţelor publice, fiscalitate, politici fiscale şi bugetare, contabilitate financiară, finanţele instituţiilor publice;

– activitate de consultant fiscal asistent;

– să nu aibă antecedente penale pentru săvârşirea unor infracţiuni sancţionate de legile fiscale, financiar-contabile, vamale, cele care privesc disciplina financiară, precum şi alte infracţiuni

– să aibă capacitate deplină de exerciţiu;

– să fie apţi din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei.

 

(Jurnal) 

 

1 COMENTARIU

  1. Sincer, mi se pare o porcarie. S-a umplut tara de experti, consultanti ca sa nu mai zic de birocratia din finante si toate institutiile statului. Avem si avocati, judecatori si procurori…….iar toate acestea apasa pe umerii omului de rand care se chinuie de pe-o zi pe alta.