Omagierea poetului MIHAI EMINESCU la 132 de ani de la trecerea în neființă

0
219

Astăzi, 15 iunie 2021 la ora 10,30 în Parcul Alei din municipiul Giurgiu, Cenaclul de Literatură și Artă „Luceafărul” Giurgiu în colaborare cu Centrul Cultural „Ion Vinea”Giurgiu, Muzeul județean „Teohari Antonescu”Giurgiu, Școala populară de Arte Giurgiu și Casa Corpului Didactic Giurgiu a organizat un pelerinaj la Statuia Poetului Mihai Eminescu.

La evenimentul organizat cu ocazia acestei comemorări s-au depus coroane de flori și a fost cinstită memoria poetului prin organizarea de momente muzicale și de poezie, prezentarea unei expoziții de carte și artă plastică, dar și o lansare de cărți și publicații.

Au participat personalități ale culturii și artei, membri ai cenaclului giurgiuvean, iubitori de literatură și artă.

Moderatoarea evenimentului a fost poeta și publicista Dunia Pălăngeanu.

Mihai Eminescu este socotit de cititorii români și de critica literară drept cel mai important scriitor romantic din literatura română, supranumit și „luceafărul poeziei românești”.
Statuia lui Mihai Eminescu este considerată cea mai importantă statuie din punct de vedere artistic, din orașul nostru, opera aparținând sculptorului Corneliu Medrea, din anul 1938.

Statuia are fundația turnată din beton, soclul este din piatră, iar pe aceasta este inscripționat „EMINESCU 1850-1889’’.

Statuia reaminteşte giurgiuvenilor, că, în peregrinările din tinereţea sa, marele poet a trecut şi pe la Giurgiu, unde a muncit în portul Ramadan o jumătate de an.

(Jurnal)