OFICIAL: Înscrierea la Clasa pregătitoare în 2022 începe pe 11 aprilie

0
459

În Monitorul Oficial din 23 martie 2022 a fost publicat Ordinul nr. 3445/2022 privind aprobarea Metodologiei de înscriere a copiilor în învăţământul primar şi a Calendarului înscrierii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2022-2023.

Important de reținut este faptul că pe 28 martie 2022 se anunță numărul de locurile disponibile, iar pe 11 aprilie încep înscrierile propriu zise. Între 11 și 12 mai se anunță repartizarea copiilor în școlile de circumscripție.

Părinţii ai căror copii împlinesc în anul curent vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2022 inclusiv au obligaţia de a înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare.

Procesul de înscriere în învăţământul primar nu este condiţionat de frecventarea grupei mari a învăţământului preşcolar.

Toţi copiii ai căror părinţi solicită înscrierea în clasa pregătitoare la şcoala de circumscripţie sunt înmatriculaţi la unitatea de învăţământ solicitată.

Pe locurile libere se înscriu şi, ulterior, se înmatriculează copiii care provin din alte circumscripţii şcolare, inclusiv din alte localităţi, în conformitate cu solicitările părinţilor.

Numărul de locuri care se acordă, prin cifra de şcolarizare, pentru clasa pregătitoare, în învăţământul de stat, este cel puţin egal cu numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învăţământul primar, asigurând fiecărui copil un loc.

(Jurnal)