Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Odată cu frigul de afară – Direcția de Asistență Socială Giurgiu  a început să-i  adăpostească pe oamenii străzii

Odată cu frigul de afară – Direcția de Asistență Socială Giurgiu  a început să-i  adăpostească pe oamenii străzii

0

În ultimele cinci zile, Centrul de Primiri în Regim de Urgență din cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) a primit șapte persoane aduse de Serviciul de Ambulanță, patru din acestea fiind adăpostite chiar zilele trecute.

Potrivit  directoarei instituției, Viorica Bănescu, majoritatea celor cazați aici  sunt persoane vârstnice, fără posibilități material, cu povești de viață dintre cele mai triste.  În prezent, în Centru sunt găzduite 12 persoane cărora le  vor fi oferite, în funcție de solicitarea acestora, pe o perioadă de maximum 3 luni , câte 3 mese pe zi, un pat cald , cât și  asistență medicală și psihologică.  În cazuri speciale termenul cazării mai poate fi prelungit cu încă o lună, după cum ne preciza directorul DAS.

De precizat că angajații Direcșiei fac în același timp eforturi susținute pentru cei găzduiți aici , în vederea găsirii unui azil (pentru cei care se încadrează) sau a unei locuințe la o chirie modică , care să le ofere un confort minim după terminarea  cu termenului de ședere în Centrului.

Centrul de Primiri în Regim de Urgență are în prezent o capacitate de 25 de locuri (5 dormitoare, 2 grupuri sanitare şi o bucătărie cu sală de mese) , ne preciza Viorica Bănescu.   Primăria Giurgiu este cea care ne ajută  financiar pentru sprijinul celor care nu au locuință, unii, oameni ai străzii, fără venituri sau  vreun ajutor din partea familiei.

 

(Jurnal)

 

 

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
18.4 ° C
18.4 °
18.4 °
37 %
4.4kmh
100 %
lun
17 °
mar
17 °
mie
17 °
joi
18 °
vin
15 °