Oaspete de marcă la a opta ediţie a ,,Sprechen you Francais”, din cadrul evenimentului ,,Ziua Europeană a limbilor străine” la Colegiul Național ,,Ion Maiorescu”

0
164

Prilejuit de  “Ziua Europeană a Limbilor Străine”, evenimentul “Sprechen you Francais”, ajuns la a opta ediţie, s-a derulat sâmbătă, 23 septembrie, la Colegiul Național ,,Ion Maiorescu”. Acţiunea s-a bucurat de prezenţa Excelenței Sale Scott A. Reese, Atașat Cultural al Ambasadei Statelor Unite la București.

Programele artistice, prin care s-au descoperit culture şi tradiţii noi, precum şi conştientizarea cunoaşterii a cât mai multor limbi străine, au fost atracţia zilei de sâmbătă.  Finalul acţiunii a fost unul gustos, elevii şi cadrele didactice pregătind mai multe gustări specifice atât ţărilor din Uniunea Europeană, cât şi altor naţiuni care nu fac parte din UE (Marea Britanie, Statele Unite sau chiar China).

Invitatul special al zilei a  purtat discuții cu elevii pe teme de interes general, încheind cu o invitație pentru elevii Colegiului de a vizita sediul Ambasadei Statelor Unite din București în aprile 2018.

(Jurnal)