O vară fierbinte pentru Direcţia Judeţeană de Transport, Administrarea Drumurilor Judeţene şi Control Trafic Giurgiu (1)  

0
396

Care sunt drumurile judeţene ce vor  intra în lucrări de  reparaţii în perioada următoare  

 Aşa cum v-am obişnuit deja, vom încerca în rândurile de mai jos să vă informăm asupra lucrărilor executate de către Direcţia Judeţeană de Transport, Administrarea Drumurilor Judeţene şi Control Trafic Giurgiu (DJTADJCT ), în perioada viitoare, ţinând cont de faptul că se anunţă o vară extrem de fierbinte. Pentru acest lucru am stat de vorbă cu directorul DJTADJCT, ing. Marius Olteanu , care ne spunea:

Am început lucrările cu zona de nord, respectiv drumurile judeţene 602 şi  601 A. Am coborât apoi spre DJ 412 A, am refăcut tot sectorul de la Dărăşti la Adunaţii Copăceni  până la Ogrezeni. Am mai executat şi DJ 401, Vărăşti-Hotarele, iar pe  DJ 412  am intrat  pe drumul  Grădiştea – Colibaşi.

În DJ 412 A am  demarat o procedură pentru un covor asfaltic, din zona  “Lebăda” – cum  îi spun acestei porţiuni locuitorii  localităţii – până la intrarea în Grădiştea. Din această săptămână vom începe lucrările de întreţinere şi pe DJ 504, de la Putineiu până la Giurgiu, urmând să efectuăm Drumul Judeţean  507.  Un drum scos la licitaţie  pe care urmează să constatăm care este stadiul problemelor apărute în carosabil şi dacă vom mai putea interveni pe el în  acest context existent…Măcar prin intermediul câtorva intervenţii provizorii…Cu siguranţă că vom  găsi o soluţie împreună cu Consiliul judeţean. Având în vedere că s-au demmarat foarte multe lucrări de reabilitare pe drumurile judeţene trebuie ţinută legătura permanent cu Consiliul judeţean pentru a afla pe care mai putem intervene.Sunt unele care din momentul în care s-a demarat procedura de licitaţie nu prea mai poţi să execuţi lucrările de întreţinere până nu se încheie procedura.

Cum au fost de exemplu pe 411 reluate procedurile de “n” ori! Procedura de licitaţie şi nu a venit nimeni…

 

Respectarea Legii, o condiţie de bază…

 

Întrebat despre toaletarea vegetaţiei de pe marginea drumurilor,  Marius Olteanu preciza: După executarea lucrărilor de marcaje, din această săptămână vom începe  lucrările de toaletare, de tăiere a copacilor de pe marginea drumurilor. În acest sens ştiţi că am fost nevoiţi să facem  un demers pentru  a executa lucrările de pe DJ 601, Bolintin Vale-Bolintin Deal, când  ne-am lovit de  oponenţa consilierilor PNL din CJ.  Noi am demarat oricum toate formele de intrare în legalitate. De precizat că lucrările de acest gen trebuie efectuate acum cu o firmă specializată; ele nu se mai pot executa în regie, ci doar cu firme care au acest obiect de activitate – menţiona Marius Olteanu pentru care respectarea Legii  rămâne o condiţie de bază a activităţii pe care o desfăşoară .  În consecinţă am încheiat contractul cu firma, dar durează foarte mult procedura de avizare, de marcare, apoi Hotărârea de Consiliu judeţean pentru repartizarea masei lemnoase către  primăriile din zona în care se efectuează aceste tăieri.

O altă zonă  ce urmează a intra în lucrări de reparaţii este  cea  din nordul judeţului: drumurile 601 şi 611 ( Roata, Cartojani , Sadina) pe care vom interveni , în  anumite porţiuni,  la terasament, executând şi o serie de  plombări, aşteptând să vedem când aceste sectoare de drum se vor aproba pentru reabilitare. Zona de beton de la Roata în care se găsesc  platformele petroliere, unde trebuie să intervenim anual. Dar asta după ce terminăm  lucrările din Sud… Dacă lucrăm numai pe zona de  Nord îi privăm pe cei din Sud şi nu e în regulă,  căci ambele zone aparţin aceluiaşi judeţ, ne mai spunea directorul Olteanu, vizibil preocupat de a nu avantaja o zonă  în detrimentul alteia , şi de a interveni cu aceeaşi promptitudine pe toată  drumurile judeţene pe care le are în administrare în ceea ce priveşte lucrările de întreţinere şi reparaţii.

(va urma)

 

(Florian Tincu)