O toamnă lungă și plină de promisiuni pentru primarul comunei Călugăreni, Marin VOINEA

0
169

 

calugareni-1-oineaFoto: Primar Marin Voinea

Ne pregătim de reparații la școlile din comună. Garduri, acoperișuri…La Primăria nouă se dă zor pentru a fi terminată până la finele acestui an…Probabil va fi gata la 1 decembrie, de Ziua Națională – ne spunea zilele trecute primarul comunei Călugăreni, Marin Voinea.

Una din grijile mele permanente, prezentă în agenda mea de lucru a fost cea a bisericilor din comună cărora li s-au alocat materiale pentru executarea de reparații , una dintre ultimele lăcașe de cult, ajutate,  fiind cea din satul Hulubești. Mai trebuie precizat că avem și o troiță ce a fost recent construită aici în Călugăreni și sper ca luna aceasta să o  sfințim. În rest lunile trecute au fost folosite pentru curățenie...Cimitirele au fost salubrizate, refăcute monumentele din zonă . Seceta a dat mari bătăi de cap locuitorilor comunei , care se plâng că nu au putut să scoată anul acesta mai nimic de pe loturile personale. Așa e când depinzi de ce cade din cer…

Primarul Voinea nu a omis să ne vorbească despre evenimentul cel mai important al acestei veri, și anume ziua comunei Călugăreni, ce a avut loc în data de 23 august. De data aceasta am apelat la resursele noastre locale, fondurile nedându-ne posibilitatea de a face invitații către personalități din lumea muzicii . Elevii școlilor din comună și rapsozii noștri locali au asigurat partea de divertisment . Să nu uităm că anul acesta s-au împlinit 421 de ani de la Bătălia lui Mihai Viteazul împotriva turcilor la Călugăreni, 575 de ani de la emiterea  primei atestări documentare a satului Călugăreni, 100 de ani de la tragica bătălie de pe Neajlov și Argeș și nu în ultimul rând  415 ani de la moartea lui Mihai Viteazul. Proiectele așteptate de noi sunt ca peste tot în județ cele de canalizare, apă și drumuri. Vom merge la Ministerul Dezvoltării pentru un proiect pentru grădinița Brăniștari și Crucea de Piatră. Mai sunt și  altele despre care prefer să vă vorbesc atunci când ele vor fi deja aprobate și intrate în procesul de realizare al lucrărilor.

Ne-am despărțit de primarul Marin Voinea pe care l-am observat preocupat de câteva din lucrările pe care ni le-a enumerat la începutul discuției noastre și care păreau că nu-i dau pace, cu promisiunea că vom reveni  curând în comună pentru a lua împreună pulsul lucrărilor din această toamnă , un anotimp ce ce se anunță lung și plin de promisiuni.

(T. Florian)