Examenele susținute on-line au demonstrat că la un moment dat pot naște mari suspiciuni și chiar disensiuni între personalul didactic și studenți. Așa s-a întâmplat recent cu studenții din anul întâi de la Facultatea de Drept care au intrat în vizorul conducerii unității de învățământ universitar sub acuzația de a fi fraudat o sesiune de examene pe care au susținut-o on-line.

În cazul tuturor a fost luată aceeași decizie: exmatricularea! Pedeapsă extrem de drastică pe care unii dintre tineri au atacat-o în instanță.

O tânără din Giurgiu, studentă la Facultatea de Drept a câștigat în instanță si își poate relua prezența la cursurile care, deocamdată, se țin tot on-line. Instanța i-a dat acest drept, să revină printre colegi

”Admite acțiunea reclamantei(…) împotriva pârâtei Universitatea din București. Dispune suspendarea executării actului administrativ reprezentat de Dispoziția nr. 230/4.03.2021 emisă de pârâta până la pronunțarea instanței de fond asupra cererii de anulare a actului. În cazul în care reclamanta nu introduce acțiune în anulare în termen de 60 de zile suspendarea încetează de drept fără nici o formalitate. Executorie de drept. Cu drept de recurs în 5 zile de la comunicare(…)”, este decizia magistraților Secției Civile Contencios Administrativ și Fiscal a Tribunalului București.

Paula D. este unul dintre cei doi studenți care a câștigat în instanță suspendarea acelei decizii de exmatriculare în masă a celor 45 de studenți ai Facultății de Drept.

(Jurnal)