Duminică, 1 aprilie, chiar de ziua păcălelilor, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat o tânără din Siria care a încercat să intre ilegal în țară în baza unei cărţi de identitate emisă de autoritățile din Germania, ce aparţinea altei persoane.

Cu doar o jumătate de oră înainte ca ziua păcălelilor să ia sfârşit, pe sensul de intrare în ţară, la Punctul de a Frontierei Giurgiu s-a prezentat o tânără, care s-a legitimat cu o carte de identitate emisă de autorităţile germane, ea călătorind într-un autoturism înmatriculat în România.

Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că există deosebiri esențiale între fizionomia persoanei prezente la controlul de frontieră și fotografia din cartea de identitate.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoana în cauză este de fapt cetăţean sirian, W.M., în vârstă de 18 ani. Tânăra a declarat că a procurat cartea de identitate prezentată la controlul de frontieră cu care s-a legitimat de la un conațional și intenționa să ajungă Germania.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, aceasta a fost predată Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

(Jurnal)