O parte din numirile la ministere, au fost făcute după criteriul ”spune-mi cu cine ești prieten ca să îți spun… ce funcție primești!”

0
762

În urma studierii CV-urilor miniștrilor propuși pentru viitorul Cabinet Ciucă, se observă – după cum precizau jurnaliștii – că numirile au ținut cont de în primul rând de oamenii de încredere ai liderilor de partid  și  de relațiile de prietenie ale acestora cu cei învestiți pe funcții.

Așa se face că fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, care tare și-ar mai fi dorit să fie ministrul Muncii sau măcar un vicepremier, acolo, s-a ales în cele din urmă cu un portofoliu de Minister nou nouț, înființat: „Familie, Tineret și Egalitate de Șanse”, în care Găbița se va ocupa de stimularea natalității.
La Apărare a fost preferat Vasile Dîncu, sociolog cu notorietate a cărui legătură cu armata – după cum au constatat jurnaliștii – este stagiul militar, obligatoriu, satisfăcut în urmă cu 30 de ani! Asta da experiență în domeniu!
Sorin Grindeanu, deși este absolvent de Facultate de Matematică, a fost numit la Ministerul Transporturilor, cum și Adrian Chesnoiu, în ciuda faptului că este absolvent de Academie de Poliție, va conduce de acum Ministerul… Agriculturii. Nici că se puteau alegeri mai potrivite…!
La ministerul IMM-urilor și Turismului a fost numit Constantin Cadriu, un fost contabil care a lucrat până nu demult la firma soției sale. Omul a terminat Facultatea de Mecanică, secția mașini termice, fiind. La întrebarea ce te recomandă, Cadriu ar putea răspunde că este un apropiat, al lui Gheorghe Flutur.
La ministerul Digitalizării, a fost numit un jurnalist, Florin Roman, la Ministerul de Finanțe, un analist economic, Adrian Cîciu, iar la Cultură, Lucian Romașcanu, un apropiat al liderului PSD, Marcel Ciolacu.
După cum se vede, de data asta s-au evitat numirile pe funcții conform sintagmei: „Omul potrivit la locul potrivit,” în favoarea celei cu: „Spune-mi cu cine ești prieten ca să-ți spun… pe ce funcție ești!”

(Jurnal)

(Caricatură: Valeriu Ionițoi)