Guvernul se reunește luni, de la ora 12.00, în ședința pentru a aproba un proiect de hotărâre privind prelungirea stării de alertă. Înaintea întrunirii Executivului este programată, de la ora 11.00, o întâlnire a Comitetului Național pentru Situații de Urgență care va stabili noile măsuri ce vor fi aplicate odată cu decizia de prelungire a stării de alertă pentru alte 30 de zile.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, duminică, la Călărași, că a fost de acord cu ideea posibilității de a organiza adunări publice, însă în anumite condiții probabil similare cu cele de la adunările electorale și anume participarea unui număr de maxim 100 de persoane în aer liber, respectându-se distanțarea fizică și obligația de a purta mască. „Nu vreau să mai comenteze cineva că vrem să cenzurăm dreptul de manifestare al oamenilor”, a adăugat șeful Executivului.

Întrebat ce alte măsuri de relaxare vor mai fi, premierul a răspuns: „Mai avem alte câteva propuneri, deocamdată aștept și punctul de vedere din partea grupului de suport al CNSU, care cuprinde specialiștii, și în funcție și de punctul lor de vedere vom anunța orice alt fel de măsură„.

Executivul prelungise, printr-o hotărâre în ședința din 16 august, starea de alertă pentru încă o lună.

(Jurnal)