Aproape 30 de tineri, iubitori ai muntelui și ai naturii, și-au dat întâlnire sâmbătă, 6 aprilie, în apropiere de comuna Mihai Bravu. Scopul declarat: plantarea a 500 de puieți de pomi pe un teren de pe care s-au făcut defrișări.

https://youtu.be/lr4YeP6bb34

https://youtu.be/TJPjVY_U3vU

https://youtu.be/B1AjwR5S_34

„O zi împlinită! Astăzi  au luat viață 500 de suflețele, 500 de pui ce peste 100 de ani vor fi tot Stejarii Hoinari!!! Împreună cu Ocolul Sillvic Comana, Rezervatia Naturală Comana și cei mai misto hoinari am plantat 500 de puieți de stejar în Pădurea Comana/Mihai Bravu. Ne dorim ca pe viitor să nu mai fim 30 la activități de genul acesta, ci 300. Prin acțiunile noastre dorim să tragem un semnal de alarmă asupra defrișărilor masive și a pădurilor distruse în incendii datorită încălzirii globale. Anual nu se plantează cât arde din cauze naturale…Doar împreună vom reuși. Echipa Hoinari pe Munți dorește să le mulțumească tuturor prietenilor voluntari pentru munca depusă și ocolului silvic pentru copacei și supraveghere”, ne spunea, la scurt timp de la finalizarea acțiunii Robert Ionici, „sufletul” grupului Hoinari pe munți, cei care s-au implicat în acțiunea de împădurire de la Comana.

Din nou, bucureștenii – tineri, de această dată, după ce acum aproape o lună 40 de copii de la o școală și  o grădiniță din Capitală au ecologizat o bună parte din Parcul Natural Comana, conduși de același inimos Robert Ionici – au demonstrat că le pasă mai mult decât locuitorilor județului nostru de mediul înconjurător.

(Jurnal)