Procesul de deszăpezire din municipiul Giurgiu și operațiunea de încărcare și transport zăpada s-au încheiat, municipalitatea făcând în aceste zile bilanțul perioadei 6 ianuarie – 4 februarie.

Astfel, în aceste 30 de zile calendaristice, în care s-a lucrat aproape continuu, cu excepția unor duminici, din municipiul Giurgiu, din toate cartierele, a fost ridicată și transportată o cantitate impresionantă de zăpadă, de pe trotuare, șosele, parcări, alei pietonale, respectiv 120.195 metri cubi.

Zilnic, în acest proces au fost angrenați în medie 100 de muncitori ( 70 – IPSV, 10 ADPP și 22 GSL) operațiunea de ridicare/transport începută organizat, în echipe mixte, pe 12 ianuarie, fiind coordonată direct de către cei doi viceprimari, Ionuț Cioacă și Ion Dragomir și supravegheată de către primarul Nicolae Barbu.

În ceea ce privește dotarea cu utilaje, în perioada menționată anterior, 6 ianuarie – 4 februarie, au fost folosite 4 tractoare cu lamă, 2 autobasculante cu lamă și sărăriță, 1 sărăriță cu lamă, 1 autospecială cu bazin de clorură, 2 autogredere, 24 de autobasculante 8×4, 23 de buldoexcavatoare, 2 vole, 1 bobcat, 1 manipulator, 1 buldozer, respectiv 62 de utilaje.

În această perioadă au fost folosite aproximativ 300 de tone de sare și 250 de tone de nisip.

Pe lângă echipele GSL și ADPP, în acest proces au fost implicați angajați ai Primăriei Giurgiu și ai Direcției Poliției Locale. Executivul Primăriei dorește să mulțumească tuturor celor care au muncit în aceste 30 de zile dar și giurgiuvenilor care au venit în ajutorul echipelor de deszăpezire.

(Jurnal)