Până la finele anului, fiecare localitate trebuie să aibă încheiată întocmirea de studii privind pășunile, acest lucru fiind reglementat de cadrul legislativ în vigoare, ne preciza, în cadrul unei recente discuții, directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Giurgiu, Petra Ochișor.

„Din datele pe care le avem, 53 de UAT-uri (n.r. – Unități Administrativ Teritoriale) vor avea finalizate aceste studii, pentru o singură localitate acest lucru fiind imposibil. Este vorba despre comuna Ogrezeni, care nu a raportat nici măcar un metru pătrat de pășune! Studiile despre care vă vorbeam sunt întocmite de o echipă formată din reprezentanți ai OSPA, DAJ și ai Primăriei respective. După întocmirea studiului și avizarea acestuia, la nivel de UAT, prin hotărâre de Consiliu Local, se aprobă acest studiu și, în funcție de specificitatea zonei, pot fi aduse îmbunătățiri. Studiile au valabilitate 10 ani, iar măsurile și recomandările dispuse în studiu sunt obligatoriu de implementat”, ne spunea Petra Ochișor.

De asemenea, directorul DAJ Giurgiu a mai precizat faptul că suprafața de pășune sau pajiște permanentă este obligatoriu de a fi menținută, neputând fi modificată!

Dacă, totuși, există anumite situații speciale și se impune realizarea – amplasarea unui obiectiv pe suprafața pășunii, atunci suprafața care este afectată este dată „la schimb” cu o alta, identică, atât din punct al suprafeței, cât și al destinației!”, a încheiat directorul Petra Ochișor.

(Jurnal)