Daisy-May Demetre s-a născut cu o afecțiune numită hemimelie fibulară, care este o malformație congenitală a picioarelor, caracterizată prin absența fibulei, unul dintre cele doua oase ale gambei. Din acest motiv, Daisy-May Demetre nu se putea mișca și nici măcar nu avea capacitatea să stea pe propriile picioare. Încă de pe vremea când Daisy-May avea doar 18 luni, ambele picioare i-au fost amputate de la genunchi, părinții acceptând astfel sfaturile medicilor. Fiind un copil cu multă voință, micuța a învățat încet-încet să meargă folosindu-se de cele două proteze care i-au fost puse după operație.


Picioarele ei nu au fost niciodată dezvoltate corespunzător. Erau mai degrabă ca o minge. Nu ar fi putut niciodată să-și folosească propriile picioare”, povestește Alex, tatăl copilei. Dar problemele de sănătate și faptul că are două proteze, câte una la fiecare picior, nu au împiedicat-o să se bucure la maximum de șansele vieții și să-i inspire și pe alții.


Daisy Mae Demetre nu avea încă opt ani împliniți când a urcat pe podiumul London Fashion Week, fiind model pentru Lulu et Gigi Couture, una dintre cele mai cunoscute case de modă pentru copii.

După succesul primei prezentări, Daisy-May a fost invitată și în cadrul altor mari prezentări de modă, precum New York Fashion Week sau Paris Fashion Week.
Odată cu numirea micuței Daisy-Mat Demetre ambasador al Lulu et Gigi Couture, casa de modă a postat pe site un mesaj de susținere și reafirmare a unor valori pe care le consideră importante: ”Noi credem că frumusețea se află în interior și hainele nostre sunt făcute să celebreze unicitatea fiecărui copil. Apartenența și diversitatea sunt promovate, celebrate și încurajate”.


Alex, tatăl copilei, a decis să-i creeze acesteia un cont de Instagram, pentru a inspira cu povestea ei de succes și alți copii și părinți din întrega lume. Daisy-May are zeci de mii de urmăritori și, potrivit tatălui ei, copila a acceptat faptul că e diferită cu seninătate.
Este plină de energie, este o adevărată inspirație pentru noi și pentru mulți alți oameni. Nu cred că o va opri ceva să reușească în viață tot ce-și propune”, spune tatăl fetei.