campanie-animale-de-companieUnele Primării au pus gând rău animalelor de companie. Locatarii , ce se lovesc tot timpul de problemele create de patrupede , știu însă de ce…!

 Iată cum  autorităţile din Focşani, exasperate de sesizările cetățenilor,  au ajuns până acolo încât să aprobe în şedinţa  Consiliului Local modificarea regulamentul de creştere şi îngrijire a animalelor domestice şi de companie, după cum scrie Adevărul. Așa se face că în urma unei dezbateri publice, s-a decis ca proprietarii de animale de companie care locuiesc la bloc, dar nu numai, să fie puşi la plata cheltuielilor de întreţinere, gunoi menajer, curăţenie şi lumină pe scară.

Edilii, la propunerea Poliţiei Locale, au stabilit să echivaleze două animale de companie cu o persoană, în sensul că cine are în casă două pisici sau doi câini, chiar şi un câine şi o pisică, să plătească cheltuielile corespunzătoare unei persoane.

Orice animal de companie din cadrul unei familii care locuieşte într-un apartament este considerat membru al familiei respective şi va fi luat în calcul la toate utilităţile pe care le plăteşte o familie. La propunerea asociaţiei de proprietari sau locatari, animalele de companie vor fi înregistrate la plata utilităţilor, dar şi curăţeniei pe casa scării, iluminat, care reprezintă cheltuieli indirecte ale asociaţiei de proprietari, iar pentru cheltuielile contorizate, în funcţie de numărul de membri de familie, se va considera că două animale de companie înseamnă un membru de familie“, a precizat primarul localității.

O propunere ce ar putea fi urmată și de Primăria Municipiului Giurgiu și respectiv de Poliția locală , care la rândul  lor se confruntă cu un val de sesizări privind zgomotul, mizeria și disconfortul creat de către aceste animale de companie, ba chiar și riscul pe care ele îl reprezintă pentru sănătatea copiilor, multe din excrementele patrupedelor regăsindu-se în locurile de joacă ale celor mici.

(Jurnal)

 

1 COMENTARIU

  1. as merge in primul rand prin a educa oamenii fiinte rationale de la care ai pretentii si care nu pastreaza curatenia,fumeaza scuipa,arunca gunoi,urineaza etc toate pe scara blocului .si care sunt mult mai nocivi decat bietele animale.Politia locala este inexistenta oriunde intorci capul se incalca drepturile si libertatile celorlalti tocmai de catre catre cei care tot vor masuri peste masuri dar sa le respecte altii ….