peste-1-6-kilometri-de-plase-de-pescuit-confiscate-de-politistii-de-frontiera-tulceni-19675Poliţiştii de frontieră  au depistat în zona de competenţă două persoane care transportau cu un atelaj hipo peste 700 m de plase monofilament și aproximativ 100 kg peşte din specia caras, fără a avea documente legale.

În data de 16.11.2016, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bistreţ, judeţul Dolj, au desfășurat o acțiune specifică pe linia braconajului piscicol. Astfel, în jurul orei 11.00, aceştia au depistat în apropierea fostului bazin piscicol Dunăreni de pe raza localității Bistreț, două persoane de sex masculin care încărcau într-un atelaj hipo mai mulți saci din folie și rafie. Sacii conţineau mai multe plase de pescuit tip monofilament și carbon, cu o lungime totală de peste 700 m și aproximativ 100 kg pește din specia caras, pentru care persoanele în cauză, Ion C. și Adrian B., în vârstă de 54, respectiv 25 de ani, nu au putut prezenta documentele legale.

Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării uneltele de pescuit şi pește, care a fost predat unei societăți de profil în vederea valorificării, iar cetăţenii români sunt cercetaţi pentru săvârșirea infracțiunii de deținere și utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament fără documente legale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

(Jurnal)