Luni seara, un reprezentant ISU solicita sprijinul redactorilor noștri pentru îngrijirea medicală, de urgență, și plasarea, ulterioară, a unei bufnițe rănite, găsită de către un minor (Mihai Adrian), undeva în Municipiul Giurgiu .

Atât jurnaliștii noștri, reprezentantul ISU, Dinu Adrian, dar și o serie de alți voluntari, persoane din localitate, au început să sune imediat către o serie de cunoștințe , solicitând ajutorul atât din partea unui medic veterinar, cât și pentru plasarea păsării într-un loc adecvat. Din păcate cei pe care i-am accesat la început au refuzat , motivând că nu știu cum ar putea interveni în cazul păsării…

În cele din urmă am găsit un medic dispus să intervină, dr. Iana Mihai, însă între timp, spre satisfacția tuturor celor implicați, bufnița și-a revenit și și-a luat zborul. Evident starea ei bună datorându-se în mare măsură îngrijirilor, preț de câteva ore, din partea celui care a găsit-o în acea stare.

Un caz care vorbește foarte mult despre calitatea sufletească a unui copil, a reprezentantului ISU, o instituție ce a intervenit întotdeauna când a fost solicitată ( fie că a fost vorba de un cal, de un câine sau de o pisică, aflate în situații dificile), cât și despre atașamentul unor voluntari locali față de un animal rănit. Un gest ce trebuie salutat, care ne mai dă o speranță că nu trăim într-o comunitate total dezumanizată.

(Jurnal)