DSC00045
 
Marți, 24 ianuarie, o delegație a Asociației japoneze ISC ( ”Ito Supporting Comity”) a trecut pragul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Giurgiu, pentru a se întâlni cu conducerea instituției, în scopul semnării unui Acord de parteneriat, prin care Asociația donează unității suma de 11.860 de euro pentru achiziționarea de aparatură medicală.
 DSC00061
 Din partea acestei Asociații au fost prezenți opt reprezentanți, iar din partea conducerii SJU fostul manager – deputatul dr.  Elena Dinu, actualul manager , Mihaela Rață, directorul medical ,  dr. Amalia Preda, directorul financiar contabil , Georgiana Petcu și alții.
Asociația menționată a mai oferit un sprijin financiar Spitalului din Giurgiu în anul 2013, în valoare de 13.000 de euro , bani care au fost folosiți pentru achiziționarea de aparatură medicală pentru Secția de Pediatrie.
Vreau să vă mulțumesc pentru că pentru a doua oară vă îndreptați atenția către Spitalul nostru. Suntem bucuroși să vă avem alături și sper ca această colaborare să nu se oprească aici. Cu sprijinul dumneavoastră, în urma solicitării făcute de noi, vom putea contribui la dotarea Spitalului cu o serie de sterilizatoare de aer cald de care avem nevoie, un fefibrilator performant și alte aparate medicale la fel de necesare. Vă mulțumim încă o dată pentru sprijinul acordat, a spus deputatul Elena Dinu.
DSC00047
La rândul său, din partea Asociației japoneze, Kazuo Kishida, a dorit să transmită următoarele: Ne bucurăm foarte mult că ne aflăm astăzi aici, alături de dumneavoastră. Îmi imaginez eforturile pe care domnii medici din acest Spital le fac zi de zi pentru a-și desfășura activitatea în condiții care nu sunt cele mai ușoare. Sper însă că și de acum încolo vă veți aduna forțele pentru a le oferi îngrijire celor care au nevoie de dumneavoastră. Încă o dată, vă mulțumim pentru primirea pe care ne-ați făcut-o în Spitalul dumneavoastră și vă urez ca și de acum înainte să vă străduiți pentru a trata atât corpul, cât și inimile pacienților dumneavoastră.
DSC00057
Vizita Asociației ISC la SJU Giurgiu s-a încheiat cu prezentarea Secției de Pediarie, care, așa cum precizam în rândurile de mai sus, a beneficiat de îmbunătățiri în urma primei donații făcute de japonezi.
 DSC00049
Motivul pentru care Acordul de parteneriat a fost semnat, din partea conducerii SJU Giurgiu, de dr. Elena Dinu, îl reprezintă faptul că banii donați au fost virați de către Asociația ISC în data de 29 decembrie 2016, când actuala deputată giurgiuveană era încă managera unității.
(Jurnal)