gethumb.details.phpCu doar  două săptămâni în urmă Kelemen Hunor declara că ar dori foarte tare să repună Transilvania pe harta Europei. Simplă coincidență sau fler ?… dacă socotim faptul că la puțin timp a izbucnit criza în cadrul PSD, care face ca cele două tabere, Liviu Dragnea și Grindeanu- Ponta –  Jianu , în privința moțiunii de cenzură ce va fi depusă miercuri la Parlament , să aibă nevoie de cât mai multe voturi. Iar UDMR-ul ar putea fi soluția cea mai  la îndemână pentru PSD, așa cum de fapt a fost pentru aproape toate guvernele, de 27 de ani încoace.  

În acest sens liderii UDMR au purtat zilele acestea negocieri dure cu liderul PSD Liviu Dragnea, plecând de la premisa că oricum nu au ce pierde. În acest context UDMR-ul a  cerut autonomia pe criterii etnice în schimbul votului pentru moțiunea de cenzură! Evident că această solicitare pare o nebunie ce ar putea scoate de data aceasta o țară întreagă în stradă!

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat însă, luni 19 iunie,  că a discutat cu reprezentanţii UDMR şi cei ai ALDE despre situaţia politică , precizând că nu vinde nicio bucată din ţară!  De menționat totuși că  PSD duce  o luptă crâncenă pentru obținerea celor 233 de voturi necesare, după ce moțiunea a fost semnată de doar 222 de parlamentari și că la un moment dat orice este posibil… De cealaltă parte premierul Sorin Grindeanu și secretarul general al Guvernului, Victor Ponta fac tot posibilul să adune un număr de voturi  confortabil , care să vină  în favoarea lor…

(Florian TINCU)

1 COMENTARIU