ambulantaDeşi la nivel naţional s-a constatat, în cele trei zile de Paşti,  o creştere a numărului de solicitări pentru Ambulanţă şi al prezentărilor la Unităţile de Primiri Urgenţe ale spitalelor, la Giurgiu situaţia se prezintă cu totul altfel.

În aceste condiţii, conform informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Giurgiu, Rodica Cărăbaş, în cele două zile de Paşti (16 şi 17 aprilie), numărul solicitărilor a fost de 171, repartizate astfel: 80 pe data de 16 şi 91 pe data de 17 aprilie. Au predominat problemele abdominale, agresiunile fizice pe fondul consumului de alcool, precum şi problemele cardiace. „Numărul apelurilor venite la SJA Giurgiu, prin intermediul numărului de urgenţă 112, se situează în limitele unei zile obişnuite de muncă”, a mai precizat, pentru Jurnal Giurgiuvean, Rodica Cărăbaş.

În ceea ce priveşte, în schimb, numărul prezentărilor în Unitatea de Primiri Urgenţe Giurgiu, dr. Bogdan Samoilă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă, ne-a precizat faptul că, în intervalul 13 – 17 aprilie, au apelat la UPU un număr de 646 de giurgiuveni (490 de adulţi şi 156 de copii).

„Îmbucurător este faptul că nu am avut niciun accident rutier grav, am avut un singur incident de acest gen, soldat cu o rănire uşoară. Printre cazurile cele mai des întâlnite au fost cele legate de problemele digestive, în scădere faţă de anul 2016: 37 de adulţi şi 21 de copii s-au prezentat la UPU cu asemenea probleme – minore, de altfel. Nu am avut cazuri de comă, în schimb am avut cazuri de stări avansate de ebrietate: 23 de adulţi şi un copil. De asemenea, nu am avut cazuri de intoxicări cu etnobotanice sau cu alte tipuri de droguri”, a declarat dr. Bogdan Samoilă.

Tot la UPU s-au prezentat, în intervalul amintit, 14 persoane cu accidente vasculare cerebrale, patru dintre acestea fiind înregistrate sâmbătă, 15 aprilie.

O.Călin