Numărul celor care își doresc să devină membri ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor este în continuă creștere, ne spunea, de curând, președintele CAR Pensionari Giurgiu, Severius Nițulescu. Astfel, în anul 2018, numărul noilor membri a fost de 1714, în aceste condiții totalul ajungând la circa 16.500 de persoane.

„Dintre aceștia, puțin peste jumătate, adică 9.000 de persoane, au solicitat credite de la noi, suma medi împrumutată fiind de 3.000 de lei. Dobânzile pe care le percepem sunt de la 4 la 9 %, în funcţie de situaţie. Oamenii ne spun că cel mai des fac împrumuturi pentru a-și ajuta copiii sau nepoții, pentru medicamente sau pentru achitarea unor facturi care le depășesc puterea de plată doar din pensii”, ne spunea Severius Nițulescu.

Pentru a putea beneficia de un credit de la CARP Giurgiu, condiția principală este să fii membru, apoi suma pe care o soliciți trebuie să fie în concordanță cu fondul pe care îl ai depus. Pentru primul împrumut, suma solicitată nu trebuie să depășească 3.000 de lei.

Cotizația care se plătește este de 4 lei pentru ajutorul de deces la care se adaugă între 1 și 2% din venit, pentru fondul de depunere.

„În ceea ce privește ajutorul de deces, vă pot spune că un număr 530 de persoane au solicitat acest lucru, valoarea acordată fiind între 240 și 3.000 de lei, în funcție de vechimea în CAR a pensionarului sau persoanei pentru care se solicită ajutorul de înmormântare”, mai spunea președintele CARP Giurgiu.

(Jurnal)