În ultimele ore, pompierii giurgiuveni au intervenit pentru stingerea a 11 incendii, intervenind imediat la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. Intervențiile au fost la următoarele locații:

https://www.youtube.com/watch?v=7iHVzX5fZFM

– „Drăgănescu – au ars aproximativ 5.000 mp de vegetație uscată și ard mocnit circa 250 de tone de gunoi de grajd, depozitate pe un teren. Incendiul a fost sesizat marți după-amiază, în jurul orei 15:20, iar pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, Detașamentelor Giurgiu și Bolintin Deal încă acționează la fața locului. Pentru facilitarea intervenției, un încărcător frontal degajează materialele combustibile ce ard în interior, astfel încât incendiul să poată fi lichidat. Acesta nu puneîn pericol locuințele sau alte proprietăți.- Malu – au ars aproximativ 300 mp de vegetație uscată. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere.
Drăghinești (județul Teleorman) – au ars aproximativ două ha de vegetație uscată și lăstăriș. Au acționat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos, cu o autospecială de stingere.
Palanca – au ars aproximativ 5.000 mp de vegetație uscată. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere.
Hulubești (două intervenții) – au ars aproximativ 5 ha de vegetație uscată, deșeuri menajere și 130 metri liniari de gard. Au acționat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni, cu două autospeciale de stingere. Au fost salvate o casă și anexele gospodărești, un lan de porumb și baloți de paie.
Gostinari – au ars aproximativ 1.000 mp de vegetație uscată și deșeuri menajere. Au acționat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Colibași, cu o autospecială de stingere.
Bolintin Vale – au ars aproximativ 100 mp de vegetație uscată. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere.
Sfântu Gheorghe – au ars aproximativ 1.000 mp de vegetație uscată și miriște și circa 5 tone de deșeuri menajere. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere.
Pietrele – au ars aproximativ 3.000 mp de vegetație uscată, mărăciniș și deșeuri menajere. Au acționat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Greaca, cu o autospecială de stingere.
Letca Veche – au ars aproximativ 100 mp de vegetație uscată. Au acționat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, cu o autospecială de stingere”.

(ISU Giurgiu)