O adresă transmisă luni de o direcție din Ministerul Sănătății „către toate direcțiile de sănătate publică” privind noul ordin comun al celor două ministere (Ministerul Sănătății – Ministerul Educației), prevede că orele „pentru grupa/clasa suspendată se pot relua cu prezență fizică începând cu a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv pentru elevii care prezintă rezultatul certificat negativ al testului antigen rapid sau RT-PCR realizat în ultimele 24 de ore fără ca această testare să fie prevăzută în sarcina cabinetelor medicale școlare”.

Dacă ar trebui să respectăm acest nou ordin, practic, adresa contrazice instrucțiunea transmisă în aceeași zi de luni, 4 octombrie deși ea a fost prezentată în conferință de presă  de chiar ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, tuturor Inspectoratelor Școlare din țară.

Așa cum precizam ea  prevede tocmai că această testare să fie făcută fie în cabinetele medicale școlare, fie cu sprijinul DSP-urilor.

În plus, această adresă precizează că în noul ordin comun nu este prevăzută testarea cadrelor didactice/nedidactice simptomatice, sunt testați doar copiii/elevii simptomatici”.

Am discutat cu premierul, ministrul Sănătății și INSP. Rămâne ca în instrucțiunea semnată de ministru și nu ca in cea semnată de un director”, a mai declarat ministrul Educației pentru HotNews.ro, precizând că și DSP București este informată în acest sens.

Posibilitatea testării cu teste antigen rapide exista în ordinul comun Ministerul Sănătății-Ministerul Educației și înainte de modificări, din data de 13 septembrie.

(Jurnal)