Afirmația îi aparține edilului municipiului, Nicolae Barbu, fiind făcută în cadrul celei mai recente conferințe de presă de miercuri, 5 februarie.

Astfel, discuțiile legate de faptul că sunt școli, în toalete, nu se găsește săpun lichid, în contextul cazurilor de viroze respiratorii și gripă înregistrate în județul și, mai ales, în municipiul nostru, au fost rapid oprite.

Nu primarul este cel care trebuie să ducă săpunul lichid la școli. Este problema administratorilor acestora, în speță a directorilor. Tot ce au cerut, ca fonduri, pentru aceste lucruri, li s-au acordat, fără niciun fel de probleme. Dar să vii să spui că primăria ar trebui să aducă săpun, e deja prea mult!

Totodată, primarul Nicolae Barbu a prezentat celor prezenți situația cererilor și stocurilor de material dezinfectant solicitat de unitățile de învățământ giurgiuvene, în total fiind vorba de 174 de dispensere și 406 rezerve de substanță dezinfectantă.

Pe unități școlare, situația se prezintă astfel: Colegiul Național „Ion Maiorescu” – 22 dispensere și 44 de rezerve; Liceul „Tudor Vianu” – 6 dispensere și 30 de rezerve; Liceul „Nicolae Cartojan” – 10 dispensere și 30 de rezerve; Liceul Tehnologic „Ion Barbu” – 5 dispensere și 15 rezerve; Colegiul Tehnologic „Viceamiral I. Bălănescu” – 5 dispensere și 15 rezerve; Seminarul Teologic – 3 dispensere și 6 rezerve; Școala de Arte „Victor Karpis” – 5 dispensere și 10 rezerve; Școala „Sf. Gheorghe” – 15 dispensere și 40 de rezerve; Școala 2 – 7 dispensere și 14 rezerve; Școala 4 – 5 dispensere și 20 de rezerve; Școala nr 5 – 6 dispensere și 18 rezerve; Școala nr. 7 – 15 dispensere și 40 de rezerve; Școala nr. 8 – 30 de dispensere și 100 de rezerve; Școala nr. 10 – 5 dispensere și 10 rezerve. În ceea ce privește situația la grădinițe, comenzile sunt de 6 dispensere (grădinițele Prichindeii, Căsuța Fermecată și Scufița Roșie), 7 dispensere (grădinița Dumbrava Minunată), 5 dispensere (grădinițele nr. 8 și nr 9), respectiv câte 10 rezerve (grădinițele Prichindeii și Scufița Roșie), 6 (grădinița Căsuța Fermecată), 7 rezerve la grădinița Dumbrava Minunată și câte 5 la grădinițele nr. 8 și nr. 9”, a mai spus primarul Nicolae Barbu.

(Jurnal)