”Gerul Bobotezei”  a fost anul acesta cam…tropical! S-au înregistrat valori maxime de 16 grade Celsius și chiar mai ridicate.

Climatologii spun că acesta este efectul dereglării climei. Din ce cauză? Părerile sunt împărțite, unii spun că este un fenomen natural, alții că de vină ar fi industria. Există însă și o altă explicație: experimentarea în ultima jumătate de secol a armelor care produc ”războiul geofizic”.

Prima zi de ianuarie a fost una caldă, cu valori maxime de 9 până la 14 grade Celsius în majoritatea zonelor țării. A urmat o „răcire”, cu valori maxime cuprinse între  3 și 8 grade, tot cu plus. În fine, sâmbătă ar fi trebuit să ne așteptăm la ”Gerul Bobotezei”, când ”crapă pietrele de frig”, când ni se lipesc nările de ger. Ei, bine, pe 6, 7 și 8 ianuarie, temperatura a  crescut .

Abia în perioada 8 – 14 ianuarie, temperaturile ”scad” din nou la maxime cuprinse între 3 și 6 grade, dar  tot pozitive. Cu toate acestea, meteorologii spun că media temperaturilor primei luni din 2018 va fi de minus 2,1 grade. Asta pentru că vor apărea scăderi bruște de temperatură, intercalate între perioade anormal de calde.

(Jurnal)