Autorităţile bulgare au informat că, în vederea prevenirii răspândirii ,,pestei porcine africane” pe teritoriul Bulgariei, interzic importurile de materii prime și / sau produse alimentare de origine animală care conțin carne de porc, cu excepția cazului în care acestea sunt însoțite de o documentație veterinară corespunzătoare.

Autoritățile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, că mai multe regiuni din partea de nord a Bulgariei au fost declarate zone calamitate de ,,pesta porcină africană” şi iau măsuri pentru limitarea răspândirii acesteia pe teritoriul R. Bulgare.

În acest sens, autorităţile bulgare interzic importurile de materii prime și / sau produse alimentare de origine animală care conțin carne de porc, cu excepția cazului în care acestea sunt însoțite de o documentație veterinară corespunzătoare.

Informăm cetățenii români care se prezintă la punctele de trecere a frontierei româno-bulgare pentru a intra în Republica Bulgară, că pot fi supuși controlului fizic al mijlocului de transport, urmărindu-se identificarea materiilor prime și a produselor de origine animală, în vederea confiscări acestora.

(JURNAL)