Noutăți în privința a ceea ce se poate întâmpla cu școlile, alimentele și medicamentele, după prelungirea Stării de urgență

0
197

În anunțul făcut de către Președintele României, Klaus Iohannis , privind prelungirea Stării de Urgență cu 30 de zile, acesta a abordat și alte câteva chestiuni importante din punct de vedere social, pentru noi toți.

Astfel, în mod evident, școlile rămân închise și se suspendă toate activitățile didactice care presupun prezența fizică în instituțiile de învățământ. Se organizează, în măsura posibilităților, activități didactice online – a spus președintele.

El a mai adăugat că …prin decretul pe care l-am emis, că Guvernul va lua toate măsurile astfel încât să fie asigurată securitatea alimentară a cetățenilor prin continuarea aprovizionării, producției, procesării, transportului și furnizării către oameni a bunurilor de strictă necesitate.

Pe durata stării de urgență, se pot plafona prețurile la medicamente și aparatură medicală, la alimentele de strictă necesitate și la serviciile de utilitate publică, precum energie electrică și termică, gaze, alimentare cu apă, salubritate ori carburanți. 

Am adăugat în decret însă o mențiune specială pentru situația în care se va constata o scădere a prețurilor la energie electrică și gaze naturale, pe piețele regionale. În acest caz, Guvernul va lua măsurile necesare astfel încât aceste scăderi să se reflecte în prețul plătit de consummator – a mai precizat președintele în cadrul aceluiași plan de măsuri.

(Jurnal)