20170323_macronEmmanuel Macron, preşedintele proaspăt ales al Franţei, va fi strict în ceea ce priveşte negocierile pentru Brexit, însă nu va căuta să pedepsească Marea Britanie, a declarat Jean Pisani-Ferry, consilierul economic al noului şef de stat francez, relatează Reuters și preluat de Mediafax.

Pisani-Ferry a explicat că nimeni nu are interesul să cauzeze un Brexit dur care ar însemna ruperea totală a legăturilor între Marea Britanie şi restul Uniunii Europene, adăugând că este în interesul ambelor părţi să menţină legăturile economice şi de securitate.

„În acelaşi timp, avem interese divergente în privinţa unor aspecte ale negocierilor. Aşa că vor fi negocieri dure şi el va fi dur”, a mai afirmat consilierul economic al preşedintelui-ales, care a precizat că Macron nu va căuta să pedepsească Marea Britanie pentru decizia de separare de UE, chiar dacă obiectivul său este acela de a consolida Blocul comunitar.

„Să pedepsească? Cu siguranţă că nu. Însă consideră că Europa este astăzi parte a soluţiei la problemele cu care ne confruntăm”, a subliniat Pisani-Ferry, conform acelorași surse.

(Jurnal)