AcasăActualitateNoul preşedinte al CJ Giurgiu acuză!... Fostul preşedinte al CJ se...

Noul preşedinte al CJ Giurgiu acuză!… Fostul preşedinte al CJ se justifică!

cjgDrumuri judeţene neterminate, din bani  europeni, un Spital plin de  neajunsuri, un Teatru cu un  proiect făcut de mântuială şi datorii multe şi  ”fabuloase”… sunt doar  câteva din problemele grave pe care proaspătul preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu le denunţă opiniei publice.

Marian Mina deschide o  cutie a Pandorei  

Într-o recentă conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina a prezentat situaţia actuală în care se află cele mai importante obiective pe care social-democraţii giurgiuveni le-au avut în campania electorală – Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Teatrul ”Tudor Vianu”, drumurile judeţene şi bugetul Direcţiei Economice.

Nu este o noutate faptul că Spitalul se află într-o starea jalnică. În anul 2010 a fost făcut un proiect foarte prost, după părerea mea, pentru reabilitare, care ulterior, tocmai pentru că era foarte prost, a fost anulat. În anii următori, a fost demarat un alt proiect, şi mai prost decât primul. De ce spun acest lucru? Pentru că în acest al doilea proiect nu sunt prinse foarte multe lucruri extrem de necesare Spitalului. De exemplu: este reabilitat un salon, două nu; o toaletă este funcţională, o toaletă nu; sala de operaţii, care este esenţială într-un spital, nu este prinsă în proiect; 75% din acoperişul vechiului Spital a fost schimbat, dar doar tabla a fost înlocuită, structura rămânând aceeaşi, iar restul de 25% stă să cadă; nu există apă caldă în tot Spitalul, instalaţia electrică nu a fost schimbată, cea sanitară şi termică, la fel; grupurile sanitare nu sunt racordate la reţeaua externă de canalizare, instalaţia de oxigen pentru pacienţi nu este prinsă în proiect, scările de acces solicitate de ISU în vederea obţinerii avizului de securitate, la fel şi multe altele… Întrebarea este – de ce am încheiat atunci două contracte, ca să ne aflăm în continuare în stadiul în care ne aflăm?! Eu, unul, nu înţeleg…, a declarat Marian Mina.

Un proiect făcut cu…”fundul”!

Referindu-se la proiectul de reabilitare al Teatrului ”Tudor Vianu”, preşedintele C.J. a precizat: În primul rând, vorbim de un proiect european care nu s-a vrut. S-a considerat că este mai bine să reabilităm pe banii C.J… Problema este aceeaşi ca la

Spital – lucruri importante de care au nevoie actorii şi directorul Teatrului nu sunt incluse în proiect. Este un proiect făcut ”cu fundul”… Scara proiectoare, lumini, mixere, proiectoare, etc., lipsesc; mobilierul este neschimbat; tabloul electric este din anii 70, deci nu cred că există vreo şansă ca cei de la ISU să ne dea avizul de funcţionare… Practic, la Teatru s-a făcut ceva de genul ”hai să facem ca să dea bine” sau ”hai să ne prefacem că facem”!, a spus Mina.

Drumuri Judeţene lăsate pe… drumuri!

În ceea ce priveşte starea drumurilor judeţene, Marian Mina a precizat că niciunul din cele trei DJ (603, 411 şi 504), care au stârnit discuţii controversate în timpul campaniei electorale, nu au fost finalizate, deşi au avut finanţare europeană: Toate aceste drumuri au avut termen de finalizare la 31 decembrie 2015, care a expirat şi s-a dat o prelungire pentru luna iunie 2016. Bineînţeles, finanţarea europeană a fost pierdută, iar constructorul nu lucrează nici în ziua de azi acolo… Concluzia e că suntem într-o mare problemă – mai ales pentru DJ 504, pentru că aici se termină finanţarea în luna septembrie şi, fiind un proiect derulat în parteneriat cu Bulgaria, dacă nu îl finalizăm la timp, trebuie să dăm înapoi şi banii bulgarilor, care şi-au executat, bineînţeles, contractul, a completat preşedintele C.J. Datorii fabuloase ce se dovedesc inutile Nu în ultimul rând, acesta a vorbit şi despre datoriile pe care le-a găsit la momentul preluării madatului de preşedinte al Consiliului – 154 de milioane de lei, bani împrumutaţi de la diferite bănci, pentru proiectele de reabilitare a drumurilor judeţene şi pentru Groapa de gunoi ecologică: Dacă noi avem atâţia bani de la UE pentru aceste drumuri şi nu am fost în stare să-i cheltuim, de ce dracu am făcut aceste împrumuturi la bănci?!, a conchis Marian Mina.

Cum se apără de acuzaţii fostul preşedinte al CJ

Dorind să dea o replică tuturor celor declarate de către preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, consilierul Vasile Mustăţea, fostul preşedinte al CJ, ne-a contactat la telefon făcându- ne o scurtă declaraţie: “În privinţa datoriilor de care preşedintele Mina vorbeşte ele au fost contactate de către Victor Boiangiu şi ulterior de  către Dumitru Beianu. De precizat că valoarea împrumuturilor de 154 de milioane nu corespunde realităţii, suma fiind mult mai mică. Referitor la lucrările Teatrului “Tudor Vianu” proiectul a fost realizat de către un institut de proiectare împreună cu conducerea teatrului, dotările de care vorbeşte preşedintele Mina neavând nicio legătură cu lucrările de modernizare. La acest moment în teatru totul este nou. În privinţa Spitalului Judeţean trebuie precizat că acesta a fost dotat pe timpul cât Dumitru Beianu gestiona Consiliul Judeţean Giurgiu, cu o sală de operaţie şi un grup operator, ultramoderne. Din câte observ s-ar dori construirea Giurgiu unui nou grup operator. În  legătură cu DJ-urile la care se făcea trimitere şi de care eram acuzat că nu au fost terminate, menţionez că ele urmează să fie finalizate în termenele noi pe care eu le- am stabilit cu constructorii, până în 2018. În ceea ce priveşte DJ 504 am făcut o plângere penală împotriva constructorului, lucru ce se poate verifica, urmând ca acesta să rezolve problemele create de el. Vreau să mai precizez că nu am făcut niciun fel de împrumuturi în afara celor necesare pentru accesarea fondurilor europene, aşa cum cere legea. În concluzie probabil că noii gestionari ai Consiliului Judeţean Giurgiu la momentul numirii lor au crezut că vor găsi acolo saci cu bani… lucru care s-a dovedit ireal. Sunt mâhnit pentru faptul că înainte de a transmite opiniei publice toate aceste păreri trunchiate după părerea mea nimeni din mass-media, locale, nu mi-a cerut şi mie un punct de vedere.

În privinţa tuturor celor de mai sus mai sunt multe de spus… Iată de ce aştept ca reprezentanţii presei să mă contacteze în următoarele zile pentru a le oferi mai multe precizări”, a mai spus Vasile Mustăţea. 

Florian TINCU şi

Teodora NICOLAU

VREMEA

Giurgiu
cer fragmentat
22.6 ° C
22.6 °
22.6 °
57 %
1.6kmh
70 %
sâm
23 °
Dum
21 °
lun
25 °
mar
23 °
mie
20 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!