marin_anton_55623700După minivacanţa dedicată sărbătorii de 1 Mai, am solicitat noului lider al PNL Giurgiu, Marin ANTON, o scurtă declaraţie de presă în urma victoriei obţinută la alegerile ţinute chiar  la finele săptămânii trecute (29 aprilie). Întrebat cum comentează acest rezultat şi în ce condiţii a fost obţinut el, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Giurgiu, Marin Anton ne-a spus: Unii au fost puţin supăraţi, acum le-a trecut… Doar Gigi Ştefan a luat o decizie mai serioasă, luându-şi transferul de la Organizaţia noastră , transferându-se la Organizaţia PNL Sector 2 Bucureşti. Eu sunt în schimb copleşit de rezultatul acestor alegeri, de votul masiv al membrilor liberali. Eram încrezător în forţele mele, dar nu credeam să câştig de o asemenea manieră categorică. Evident că acest lucru mă obligă. Foarte mult probabil, a cântărit în decizia liberalilor  rezultatul prost obţinut în alegerile generale de către ceilalţi contracandidaţi ai mei. În concluzie votul masiv m-a copleşit şi m-a şi bucurat în acelaşi timp.

După ce ne-am declarat sincer dezolarea faţă de atitudinea unor televiziuni centrale care, până mai ieri, se băteau efectiv pe politicianul Marin Anton, solicitându-i participarea acestuia la tot felul de talkshow-uri, pe diverse teme, şi care  imediat după aflarea rezultatului alegerilor de la Giurgiu,  l-au criticat vehement, acuzându-l în general de  traseism politic, l-am întrebat pe noul lider liberal giurgiuvean care crede că sunt adevăratele cauze ale acestor atacuri mediatice.

Evident sunt nemulţumirile câtorva colegi care îşi făcuseră, cred eu, cu totul alte calcule în privinţa rezultatului acestor alegeri. Aşa cum vă spuneam, această decizie masivă a liberalilor giurgiuveni probabil că a născut în ei o reacţie adversă, ştiut fiind că ei au solicitat în dese rânduri sprijinul PSD pentru alegerea unuia dintre cei doi contracandidaţi ai mei: ori al lui Ştefan ori ale lui Beianu. Părerea mea este că şi-au băgat coada nepermis de mult în aceste alegeri şi de aici şi reacţia pe care aţi văzut-o a celorlalţi liberali…Ei au sperat că dacă presa va comenta într-un anume fel, va schimba votul în defavoarea mea. Dar giurgiuvenii mă cunosc foarte bine şi uite că mi-au acordat toată încrederea lor, fapt pentru care le mulţumesc şi sper să nu-i dezamăgesc…

Întrebat ce urmează pe agenda sa personală, de proaspăt lider al Organizaţiei, preşedintele Marin ANTON ne-a spus: Era deja anunţată, reorganizarea formaţiunii la nivelul întregului judeţ. Avem de făcut organizaţii în fiecare localitate. Avem 30% din localităţile judeţului Giurgiu fără organizaţii de partid sau multe dintre ele făcute pe picior, doar ca să spunem că există…

În acelaşi context al reorganizării preşedintele Anton ne-a mai spus că vineri, 5 mai, este programat un Birou Permanent Judeţean (BPJ) la Giurgiu,  confirmând bănuiala noastră că a devenit iată, din nou navetist. Un BPJ în care vom încerca să găsim soluţii pentru a redeveni vizibili şi prezenţi în fiecare localitate din Giurgiu cu organizaţia de seniori, dar şi cu cea de tineret şi respectiv cu Organizaţia de Femei. PNL-ul stă foarte, foarte prost în toate aceste structuri. Fără ele nu poţi performa politic.

Întrebat dacă zvonurile privind o anumită epurare a organizaţiei este reală, acesta ne-a răspuns: După ce că am rămas atât de puţini, să ne mai şi epurăm? Domnul Ştefan a plecat din propria sa iniţiativă, refuzând să rămână lângă noi pentru reconstrucţia Organizaţiei. Eu îl doream să fie lângă noi. De fapt nici nu mi-a cerut părerea când a decis să plece la Organizaţia PNL a sectorului 2 din Capitală. Este adevărat că am unele nemulţumiri faţă de activitatea unora, dar nu se poate vorbi aici despre epurare. Un şut în fund este întotdeauna binevenit, însemnând un pas înainte. Sunt nemulţumit de prestaţiile unora, dar epurarea înseamnă prea mult şi în cazul de faţă nu este cazul… – a mai precizat preşedintele PNL Giurgiu, Marin ANTON.

(Florian Tincu)