DSC_0568În ultima zi a Primăverii Culturale Giurgiuvene – 2017, la Galeriile de Artă din municipiu a avut loc un eveniment dedicat iubitorilor de carte din Giurgiu.

În organizarea Primăriei Municipiului Giurgiu, Consiliul Local Giurgiu – prin Centrul Cultural Local „Ion Vinea”, a Cenaclului Literar „Luceafărul” Giurgiu și a Consiliului Local al Seniorilor Giurgiu, în colaborare cu Centrul Cultural „Hristo Botev” – Ruse (Bulgaria), precum și a Uniunii Scriitorilor Liberi – Ruse (Bulgaria), cenaclul literar giurgiuvean a adunat, laolaltă, toți iubitorii de frumos din oraș.

În programul – care a început la orele 11, au fost trecute (și petrecute, în același timp):

~Lansare de carte „Tihna fulgului de nea”,autoare Dunia Pălăngeanu, traducere limba engleză Andreea Ruxandra Tudor, ilustrații Ana Ranete,Gabriela Cocora,Daniel Chelaru, artiști plastici București /Editura Amurg Sentimental București,mai 2017

~Lectură publică din cartea lansată în limbile română și engleză,cu poeta Dunia Pălăngeanu și Ruxandra Tudor,traducător.

~”Catalog Editura Amurg Sentimental București” ,realizator Ion Machidon .Alte publicații ale editurii. Prezintă Ion Machidon,scriitor și editor.

~Volumul „Vechiul cinematograf”,versuri,autor poetul bulgar Adrian Vasilev.Ed. Avangard print ,Ruse.Ilustrația Damian Stelianov .Prezentare și lectură publică din poemele incluse în volum. .

~Expozitie de artă plastică,Ana Ranete,Daniel Chelaru,București

~Expoziție de icoane,Amalia Ifrosa(Giurgiu)Sc. populară de Artă,cl.prof. Daniela Cosac.

Despre cartea lansată de giurgiuveanca Dunia Pălăngeanu, Ion Machidon, directorul Editurii Amurg Sentimental – București spunea:

„Cei care vor să cunoască istoria locală literară, trebuie să citească, printre altele, și tot ce a scris până acum Dunia Pălăngeanu. Din ce văd, la Giurgiu este un fenomen cultural important, aveți foarte mulți scriitori cu activitate prodigioasă. Deci, orașul Giurgiu este un oraș racordat la cultural și literatura românească. Pe Dunia Pălăngeanu o știam mai mult ca pe o poetă clasică, o prozatoare. Dar acum, ne surprinde, pe toți, cu această colecție de poezie haiku, neaccesibilă tuturor!”, a mai spus Ion Machidon.

(Jurnal)